Nieuws


Handicaptoernooi 2021

Gelukkig is dit jaar het Handicaptoernooi weer gehouden, en wel op 10 september.
Dit toernooi is een mooie voorbereiding op de competitie, en dankzij de handicappunten heeft iedereen evenveel kans.
Er waren dit keer helaas maar 6 deelnemers, maar dat mocht de pret niet drukken. Die niet meededen hadden waarschijnlijk velerlei excuses (vakantie, bloemencorso enz.).
Onze toernooileider Piet deed zelf niet mee, maar had het verder weer goed voorbereid.

De 6 deelnemers streden in 1 poule voor de eer en het plezier. Op 3 tafels werden achterelkaar 5 rondes afgewerkt. Na iedere ronde was er even pauze om gezellig te kunnen kletsen.
De deelnemers hadden de volgende handicap gekregen:

Rolf    7
Hans  0
Jos     5
Theo  2
Tom   3
Leo    3

Door deze handicaps waren er zeer spannende wedstrijden. Uiteindelijk was er 1 winnaar, maar ook 3 mensen die gelijk waren geëindigd op de 2e plaats. Dat werd dus punten tellen voor Piet.
Ook Leo was gelukkig weer van de partij. Ondanks 1,5 jaar niet spelen ging het hem goed af. Hopelijk kan hij door blijven gaan, want met al die vakantiegangers kunnen we wel een extra invaller gebruiken.

Theo vertelde na afloop dat hij 5e van de 21 (aantal leden) was geworden, en dit was volgens hem nog best goed.
Geen snacks deze keer, maar een consumptie van de vereniging. Ook wij moeten aan de lijn doen.

Mark had de afgelopen 2 jaar dit toernooi gewonnen. Maar omdat hij vakantie even belangrijker vond dan tafeltennis kon hij zijn eer niet verdedigen. Wel heeft hij ervoor gezorgd dat de wisselbeker op tijd aanwezig was.

Hierbij de uitslag:

1. Hans Cox                4. Tom Vlassak
2. Leo v d Wildenberg   5. Theo Tuit
3. Jos v Horrik              6. Rolph Bakermans

De groeten van
Hans

V.l.n.r. nummer 2 Leo, nr. 1 Hans en nr. 3 Jos.


Clubkampioenschappen 2021

In verband met de Coronacrisis hebben we in 2020 helaas geen clubkampioenschappen gehouden.
Nu in 2021 is het weer mogelijk en hebben we het maar meteen groot aangepakt op 9 juli. Onze oppertoernooileider Piet had besloten om met een 4-4-3 opstelling te beginnen. Waarschijnlijk kijkt ook hij regelmatig naar het voetballen. Maar Tom Vlassak gooide 1 dag van tevoren roet in het eten, door een ongeluk tijdens het klussen aan de babykamer, en kon daardoor niet meedoen. Wat nu dacht Piet, dan maar met 10 man en een 5-5 opstelling. Zeer gewaagd natuurlijk, maar bij tafeltennis durven ze dat wel aan, wij zijn niet zo'n watjes als die voetballers.
De 2 poules van 5 werden door Theo geloot en daarbij heeft hij zichzelf niet ontzien, want hij kwam in de poule bij Hans te staan.
Grote afwezige was deze keer Leo die helaas nog steeds last heeft van zijn armblessure.
Een verrassende deelnemer kwam uit een andere provincie helemaal naar Valkenswaard om te laten zien dat hij nog steeds linkshandig het balletje op tafel kan houden. Ondanks dat hij al lang niet meer getraind had ging het spelletje hem nog goed af. Door de corona lag de muziekbusiness op zijn gat, maar Jaap had flink aan zijn conditie gewerkt als parttime zingende postbode.
Onze Bas was als supporter naar de Formule 1 gaan kijken in Oostenrijk. Hij speelde daarom vanavond in een fel oranje T-shirt ter ere van de overwinning van Max Verstappen en hoopte daarmee ook te kunnen schitteren.
Toen Peter Strijbos tegen zijn vrouw Ans vertelde dat hij naar de clubkampioenschappen ging kijken, voorspelde ze al meteen wie de winnaar zou worden. Misschien heeft ze haar roeping als waarzegster gemist, want ze had het goed.
Ook dit jaar hadden we over toeschouwers niet te klagen: Tom, Jan en Peter kwamen ons aanmoedigen en gezellig mee drinken.
En natuurlijk het hoogtepunt van de avond waren de snacks, aangevraagd door Theo en met zorg gefrituurd door onze vriendelijke barman Leo.
Uiteindelijk moet er iemand laatste worden, en deze keer was de eer weggelegd voor de nu met zijn linkerarm spelende Rolf.
De finale ging tussen Mark en Hans, waarbij Mark duidelijk niet op zijn beste nivo speelde, en daardoor was de winnaar vrij snel duidelijk.

P.s. we hebben ook getafeltennist hoor, hier de uitslag:

1 Hans Cox                    6. Jos v Horrik
2 Mark v Schadewijk       7. Jaap Wijn
3 Bobby Goosens           8. Richard Rijkers
4 Theo Tuit                     9. Toon Staals
5 Bas v.d. Haterd           10. Rolf Bakermans

De groeten van
Hans

Toernooileider Piet Staals (l.) overhandigt de beker en de bijbehorende prijs aan winnaar Hans Cox (r.).
Hier had overigens ook makkelijk de foto van de vorig keer kunnen staan, het enige verschil is dat Hans nu geen bril meer draagt.


Handicaptoernooi 2020

Op donderdag 27 augustus is weer het jaarlijkse Handicaptoernooi gespeeld. Zoals de naam al zegt, krijgt bij dit toernooi iedereen een bepaalde handicap, waardoor een “slechtere” speler tegen een “betere” speler begint met een bepaalde voorsprong. Hoe groter het klasseverschil, hoe groter de voorsprong voor de “slechtere” speler. Hierdoor zijn bijna alle wedstrijden tijdens dit toernooi bijzonder spannend, en komen er vaak verrassende uitslagen en winnaars uit de bus.

Deze editie van het Handicaptoernooi was volledig coronaproef. De tafels stonden op gepaste afstand van elkaar opgesteld, bij binnenkomst waste iedereen zijn handen, en alle deelnemers hielden zich netjes aan de regels.

’s Middags was er nog even onzekerheid geweest hoe laat het toernooi eigenlijk zou beginnen. Maar gelukkig appte Theo dat het toernooi om 19.30 uur zou beginnen. Om 19.30 uur hadden alle deelnemers zich dan ook in de speelzaal verzameld… behalve Theo. Hij meldde zich een half uur later met de mededeling dat hij eerst nog de wisselbeker had moeten poetsen (die hij het jaar ervoor had gewonnen) en had moeten printen (??).

Dit jaar hadden zich 11 deelnemers aangemeld, die werden ondergebracht in 3 poules. Leuk was dat ook Jaap weer eens meedeed, hij had het tafeltennissen natuurlijk enorm gemist in deze coronatijd.
In poule A wist ikzelf al mijn partijen te winnen, hoewel dat bepaald niet makkelijk is als je steeds met een achterstand moet beginnen! Achter mij eindigden Piet, Jaap en Jos met evenveel punten, zodat het aantal gewonnen games de doorslag moest geven. Uiteindelijk bleek Jaap als tweede te zijn geëindigd, Piet als derde en Jos als vierde. Daar baalde Jos natuurlijk enorm van, omdat hij in zijn laatste partij tegen mij maar een paar punten verwijderd was geweest van de overwinning, waardoor hij eerste zou zijn geworden in de poule!
In poule B wist Bas al zijn partijen te winnen en werd dus poulewinnaar. Verder waren hier niet echt verrassingen: Theo werd tweede, Peter derde en Rolf vierde.
Poule C telde maar 3 deelnemers, maar hier was de eindstand bijzonder verrassend te noemen. Richard wist namelijk Hans te verslaan en poulewinnaar te worden, gevolgd door Hans en Tom.

Na de poulewedstrijden was het natuurlijk eerst tijd voor de gebruikelijk snacks. Theo bleek er nogal veel te hebben besteld, omdat hij blijkbaar niet wist hoeveel deelnemers er precies zouden zijn. Maar dat was geen probleem, uiteindelijk werden ze allemaal verorberd door de 11 deelnemers, vaste supporter Jan en barkeeper Leo.

Toen alle snacks op waren, kon er weer worden getafeltennist. In de strijd om de 10e en 11e plaats wist Jos Rolf te verslaan en eindigde dus als 10e.
In de strijd om de 7e t/m 9e plaats kwam Piet als winnaar uit de bus, voor Peter en Tom.
De strijd om de 4e t/m 6e plaats verliep bijzonder verrassend. Eerst moest Hans tegen Jaap, en Jaap slaagde erin om de tweede game met maar liefst 11-0 te winnen van Hans. We vroegen Jaap dan ook of het niet tijd wordt dat hij weer competitie komt spelen bij onze vereniging. Maar die kans is volgens hem niet zo groot. Hans wist zich echter te herstellen en de partij uiteindelijk toch nog te winnen. Vervolgens trad Theo aan tegen Jaap. Het liep steeds beter bij Jaap, en hij behaalde een fraaie 3-1 overwinning. De laatste partij was tussen Hans en Theo. Ook Theo slaagde erin om 1 game met 11-0 te winnen van Hans en won uiteindelijk ook de partij. Door dit alles werd Jaap 4e, Theo 5e en Hans 6e.
En dan hadden we natuurlijk nog de finalepoule, waarin Richard, Bas en ikzelf aantraden. Helaas voor Richard en Bas wisten ze tegen mij geen enkele game te winnen, waardoor de winnaar al vaststond. In hun onderlinge partij wist Bas Richard te verslaan, waardoor Bas dus 2e werd en Richard 3e.

Eindstand Handicaptoernooi 2020:

1. Mark van Schadewijk                    7. Piet Staals
2. Bas v/d Haterd                              8. Peter Strijbos
3. Richard Rijkers                             9. Tom Vlassak
4. Jaap Wijn                                    10. Jos van Horrik
5. Theo Tuit                                     11. Rolf Bakermans
6. Hans Cox

Het was weer een erg gezellig toernooi als opwarmertje voor de nieuwe competitie, waarin we hebben laten zien dat coronaproef tafeltennissen geen enkel probleem hoeft te zijn.

Tenslotte bedank ik toernooileider Piet voor de perfecte organisatie, en ik wens iedereen veel succes in de nieuwe competitie!

Mark

De trotse winnaar Mark van Schadewijk (l.) krijgt de beker uitgereikt door toernooileider Piet Staals (r.)


Handicaptoernooi 2019

Voor mij een mooi Handicaptoernooi

Voor de winnaar van vorig jaar was het een donderdag om gauw te vergeten. Leo verloor na een te lange vakantie bijna al zijn partijen deze avond, in de poulefase won hij alleen van onze voorzitter,

In poule A won Hans alle wedstrijden (5), en zo te zien had hij het alleen moeilijk tegen Tom (3e set 22-20).
Tom, Peter en Richard wonnen ieder 2 wedstrijden, maar omdat Tom door een hamstringblessure de finaleronde niet wilde spelen, mocht Leo nog om de 9e en 10e plaats spelen.
Ton werd in deze poule met drie gewonnen wedstrijden 2e, Richard 3e en Peter 4e.

In poule B stonden 5 tegenstanders tegenover elkaar in plaats van 6. Jos stond hier als eerste geplaatst, maar het mocht niet baten, hij werd 5e.
Piet stond als tweede geplaatst, maar won net als Ilse twee wedstrijden, en het onderlinge resultaat was in het voordeel van Piet. Ja Ilse dan win je van de latere toernooiwinnaar, maar mag je om de 7e en 8e plaats spelen in de finaleronde.
De laatste wedstrijd werd gespeeld door Mark en mij, die gewonnen werd door mij in twee daverende games, nadat ik die dinsdag nog verloren had van Mark in de TLE-competitie.
Omdat ik het beste onderlinge resultaat had, mocht ik de finale spelen tegen Hans, en ging Mark tegen Ton om de derde en vierde plaats spelen.

De finalerondes werden na de snacks op 5 tafels gespeeld.
Om de 10e en 9e plaatst begon Jos met een voorsprong van 7 punten, en de wedstrijd werd door Jos van Leo gewonnen met 21-16 en 21-19.
Om de 8e en 7e plaats begonnen Peter en Ilse met 0-0, deze wedstrijd werd gewonnen door Ilse met 21-9 en 21-15.
Om de 6e en 5e plaats begon Richard met een voorsprong van 3-0 tegen Piet, maar verloor toch tegen de noppen van Piet met 11-21 en 13-21.
Om de 4e en 3e plaats werd Ton verslagen door Mark. Ton begon steeds met een voorsprong van 6 punten, maar de stand werden tweemaal omgeslagen door Mark met 20-22 en 12-21.
En dan de finale, waarin ik elke keer met een 3-0 voorsprong tegen Hans mocht beginnen. De spannende eerste game werd gewonnen door Hans, maar de volgende twee games verliepen voor mij gunstiger, en met de standen 25-23,17-21 en 18-21 werd ik uiteindelijk de winnaar van dit mooie toernooi.

Eindstand Handicaptoernooi 2019:

1) Theo Tuit                                 6) Richard Rijkers
2) Hans Cox                                7) Ilse Senders
3) Mark van Schadewijk                8) Peter Strijbos
4) Ton Dikker                               9) Jos van Horrik
5) Piet Staals                              10) Leo v/d Wildenberg
Geblesseerd uitgevallen: Tom Vlassak

De groeten van de winnaar Theo, en tot volgend jaar. We zullen dan met de ballen van Hans spelen. Hans heeft zijn waardebonnen van EUROSPORT die hij in de loop der jaren heeft gewonnen met TLE-toernooien namelijk aan mij gegeven, en ik heb daar twee zakken ballen voor gekocht!

De trotse winnaar Theo Tuit (r.) neemt de wisselbeker en de cadeaubon in ontvangst van toernooileider Piet Staals (l.).

Groeten, Theo


Plankentoernooi 2019

Op donderdag 8 augustus is weer het jaarlijkse Plankentoernooi gehouden. Het nieuwe seizoen was pas diezelfde week begonnen, we hadden pas 1 training achter de rug, en toen stond dus al meteen dit belangrijke toernooi op de agenda.

Voor deze uitgave van het Plankentoernooi hadden zich 9 Geenhovenaren aangemeld, wat natuurlijk wel een beetje weinig is. De overige Geenhovenaren hadden diverse redenen waarom zij niet mee konden doen. Sommigen waren op vakantie, anderen waren geblesseerd, weer anderen moesten werken, en er was 1 Geenhovenaar die het absoluut niet zag zitten om met dit plankje te gaan spelen. Dat is namelijk de bedoeling van dit toernooi: iedereen speelt met hetzelfde batje. Dit batje is een goedkoop beginnersbatje, waarmee vooral vaak op campings e.d. wordt getafeltennist. Voor de meeste Geenhovenaren, die gewend zijn om met een ontzettend geavanceerd batje te spelen, valt het niet mee om met dit batje te spelen, terwijl het voor anderen wat makkelijker is, omdat hun eigen rubbers lijken op de rubbers van dit batje. Zij zijn dan ook duidelijk in het voordeel.

Omdat onze toernooileider Piet die dag toevallig jarig was en om deze reden besloot om thuis te blijven, trad Jos van Horrik op als toernooileider. De 9 deelnemers werden ondergebracht in 3 poules.
In poule A traden Ton, Leo en Mark aan. Al snel bleek dat de latere winnaar van het toernooi en schrijver van dit artikel een maatje te groot was voor Leo en Ton. En omdat Leo van Ton wist te winnen, was de eindstand: Mark – Leo – Ton.

In poule B ging de strijd tussen Hans, Bas en Peter. Ook hier bleken de verschillen groot, waarbij het wel verrassend was dat Peter van Bas wist te winnen. Eindstand poule B: Hans – Peter – Bas.
Ook in poule C was de strijd snel beslist. Theo versloeg Ilse en Jos gedecideerd, waarna Jos Ilse wist te verslaan. Eindstand poule C: Theo – Jos – Ilse.

Vervolgens was het tijd voor de snacks. Zij waren weer op meesterlijke wijze gebakken door onze chefkok Leo en smaakten uitstekend.
Nadat de hongerige magen waren gevuld, konden we beginnen aan de finalepoules.

In de strijd om plaats 7 t/m 9 wist Ton zowel Bas als Ilse te verslaan. En omdat Ilse van Bas won, was hier de eindstand: Ton – Ilse – Bas.
In de strijd om plaats 4 t/m 6 bleek Leo duidelijk de sterkste. Hij versloeg Peter en Jos gedecideerd. En omdat Peter Jos wist te verslaan, eindigde Peter uiteindelijk op de 5e plaats. Het was lang geleden dat onze voorzitter een dergelijke ereplaats wist te behalen op een toernooi! Eindstand: Leo – Peter – Jos.
En dan natuurlijk nog de finalepoule. Al snel bleek dat de andere 2 finalisten een maatje te groot waren voor Theo, die allebei zijn partijen verloor. De finale ging dus (zoals zo vaak) tussen Hans en mijzelf. Al snel bleek dat Hans veel moeite had om door mijn taaie spel heen te slaan, waardoor ik zelf eigenlijk niet zo veel hoefde te doen. In 2 games werd het pleit beslecht en was ik opnieuw de winnaar van het Plankentoernooi.

Eindstand Plankentoernooi 2019:
1. Mark van Schadewijk            6. Jos van Horrik
2. Hans Cox                            7. Ton Dikker
3. Theo Tuit                             8. Ilse Senders
4. Leo v/d Wildenberg               9. Bas v/d Haterd
5. Peter Strijbos

Foto:
De trotse winnaar Mark van Schadewijk (l.) ontvangt de wisselbeker en de bijbehorende prijs uit handen van interim-toernooileider Jos van Horrik.

Tot volgend jaar, ik hoop wel dat dan eindelijk iemand mij dan weer eens gaat verslaan, want die lelijke beker staat nu al 4 jaar hier in m’n kantoor!

Mark


Clubkampioenschappen 2019

Hierbij het verslag van een typisch tafeltennistoernooi bij TTV Geenhoven.
Dit jaar hebben we voor het eerst een e-mail ontvangen van Jos, onze nieuwe secretaris, met de uitnodiging voor onze clubkampioenschappen. Deze werden gehouden op donderdagavond 13 juni, aanvang 20:00 uur. De meest fanatieke onder ons waren al om 19:25 uur bij Geenhoven aanwezig en stonden voor een gesloten deur. Om 19:35 uur kwam Leo onze barman aangefietst en heeft snel de deur geopend. Dat was maar goed ook, want meteen daarna begon het heel hard te regenen. Hierdoor kwam de rest iets later, want nat worden op de fiets, dat doe je liever niet. Eenmaal binnen werden de tafels opgezet en konden we beginnen.

Piet en Theo hadden samen thuis de loting voor de poules al gedaan. Er waren 3 poules gemaakt met ieder 4 deelnemers. Echter 2 deelnemers waren nog niet aanwezig. Rolf kwam iets later binnen, en na het omkleden ging hij weer naar huis om zijn batje op te halen, toch iets wat je niet mag vergeten lijkt mij. Na verschillende keren bellen kwam ook Toon opdagen en konden we dus beginnen. Ook Bobby kwam even kijken, gelukkig gaat het goed met zijn blessure en hij heeft zelfs even een balletje geslagen.

Om 22:00 uur was de eerste ronde gespeeld en hadden we pauze. Iedereen gezellig aan een grote tafel met drank en snacks. Na een half uur moesten we weer aan de bak, nu 4 poules van 3 personen om uit te vechten wie er clubkampioen zou worden.
Na het spelen van de laatste rondes werd de uitslag bekend gemaakt en kregen de nummers 1, 2 en 3 een cadeaubon. Niet geheel onverwacht werd Hans weer eerste en kon hij de beker mee naar huis nemen, die vorig jaar door Bas was gewonnen.

Toen we in de kleedkamer stonden kwam Mark naar binnen, want hij had maar 1 sok en was op zoek naar de andere, maar die konden we niet vinden. Dus Mark terug naar de bar. Daarna kwam Jaap binnen, ook op zoek naar zijn sok, gekker moest het niet worden. Wat bleek toen we aan de bar zaten: Jaap had 2 verschillende sokken aan, dus ook 1 van Mark. Bovendien zat zijn andere sok gewoon in zijn sporttas. Toch iets te veel bier gedronken tijdens deze laatste clubkampioenschap voor Jaap? Nu dat alles was opgelost en ons drinken op was, konden we tevreden naar huis gaan.
En weer was dit een geslaagde en gezellige avond bij TTV Geenhoven.

PS. We hebben ook getafeltennist hoor, hier de uitslag:

1        Hans Cox                        7        Jaap Wijn
2        Theo Tuit                         8        Jos v Horrik
3        Leo v.d. Wildenberg          9        Rolf Bakermans
4        Mark v Schadewijk           10      Ilse Senders
5        Bas v.d. Haterd                11      Toon Staals
6        Piet Staals                      12      Jan v.d. Haterd

De groeten van Hans


Dubbeltoernooi 2019

Op donderdag 25 april werd ons jaarlijkse Dubbeltoernooi gehouden.
Met 12 aanmeldingen had onze toernooileider 6 teams geformeerd, te weten:
Jan/Hans, Mark/Jaap, Bert/Peter, Theo/Bas, Wil/Leo en Piet/Tom.
We speelden in 1 poule van 6 teams, dus we kwamen elkaar allemaal tegen.
We speelden op 3 tafels, en pas als alle drie de wedstrijden waren afgelopen, begonnen we aan de volgende wedstrijden, enz.

Na vele spannende matches was het eindresultaat als volgt: 
Bert-Peter    0 punten
Wil-Leo         2 punten
Jan-Hans      2 punten
Jaap-Mark    3 punten
Tom-Piet      4 punten
Theo-Bas     4 punten

Voor de plaatsen 1/2 en 4/5 moest er geteld worden, dus onze toernooileider Piet sloeg aan het tellen, met als resultaat dat Theo en Bas een gelijk aantal games, maar een groter puntenaantal hadden dan Piet en Tom, en dus de winnaars waren van het Dubbeltoernooi.

Eindstand:                       
1   Theo en Bas
2   Tom en Piet
3   Jaap en Mark
4   Wil en Leo
5   Jan en Hans
en “last but not least”        6   Peter en Bert

Voor de prijsuitreiking kwamen natuurlijk eerst nog de gebruikelijke toernooisnacks voorbij.
Zo kwam er weer een einde aan een gezellige toernooiavond.

Groetjes, Bas

De trotse winnaars Bas (l) en Theo (r.) met hun prijs.


Handicaptoernooi 2018

Hierbij het verslag van het Handicaptoernooi dat is gehouden op 30 augustus 2018.
Allereerst is het vermelden waard dat de opkomst voor het toernooi met 14 deelnemers dik in orde was, en dat de
toernooileiding weer in handen was van onze senior Piet, want die hadden we toch een tijdje moeten missen.
Zoals gezegd begonnen we het toernooi met 14 personen, wat resulteerde in 2 poules van 5 spelers en 1 poule van 4 spelers.

In poule A speelden Jos van Horrik, Jan van de Haterd, Ilse Senders, Peggy Thijs en Richard Rijkers.
In poule B speelden Bobby Goossens, Piet Staals, Ton Dikker, Mark van Schadewijk en Leo van den Wildenberg.
In poule C speelden Bas van de Haterd, Tom Vlassak, Theo Tuit en Jaap Wijn.
In poule A werd uiteindelijk maar met 4 personen gespeeld, omdat Richard andere verplichtingen had, hoewel hij later toch nog binnen kwam lopen.
In deze poule werd Jan van de Haterd vierde met 1 gewonnen partij, en werd Jos van Horrik derde met ook 1 gewonnen partij. Op de tweede plaats eindigde Ilse Senders met 2 gewonnen partijen, en Peggy Thijs werd eerste met ook 2 gewonnen partijen.
In poule B werd Piet Staals vijfde met 1 gewonnen partij, Ton Dikker vierde met 1 gewonnen partij, Bobby Goossens derde met ook 1 gewonnen partij, Mark van Schadewijk tweede met 3 gewonnen partijen, en last but not least ikzelf eerste met 4 gewonnen partijen.
In poule C werd Jaap Wijn vierde met 1 gewonnen partij, Tom Vlassak derde met 1 gewonnen partij, Bas van de Haterd
tweede met 2 gewonnen partijen, en Theo Tuit eerste ook met 2 gewonnen partijen.
Er moest dus nogal geteld worden door onze wedstrijdleider, maar dat kunnen we wel aan Piet overlaten.

Dit waren de voorrondes, waar in veel partijen op het scherpst van de snede gestreden werd, en veel partijen in vijf games werden beslist.

Dan de finalerondes.
In de poule met de nummers vier Jan, Jaap en Ton werd Jaap eerste, Ton tweede en Jan derde.
In de poule met de nummers drie Jos, Tom en Bobby werd Tom eerste, Bobby tweede en Jos derde.
Bij de nummers twee Ilse, Bas en Mark werd Ilse eerste, Mark tweede en Bas derde.
En dan de nummers 1 Peggy, Theo en Leo. De eerste partij werd gespeeld tussen Leo en Theo. Deze partij werd gewonnen door Leo die Theo wist te verslaan in vijf games:
5-11, 11-6, 12-10, 8-11 en 11-8.
De volgende partij werd gespeeld door Peggy en Leo, deze werd gewonnen door Leo in vier games: 7-11, 8-11, 11-2 en 9-11.
De derde partij werd gespeeld door Peggy en Theo en werd gewonnen door Peggy in vijf games: 11-8, 10-12, 5-11, 11-9 en 11-9.
Nadat de kruitdampen waren opgetrokken, waren de nummers een, twee en drie bekend, namelijk Leo 1, Peggy 2 en Theo 3.
Met name op de eerste partij ben ik wel heel trots, want zo vaak win ik niet van Theo. En bij de tweede partij dacht ik:
het zal me toch niet gebeuren dat ik deze partij van Peggy verlies! Maar dat gebeurde gelukkig ook niet.

Al met al was het een leuke en geslaagde avond met een goede sfeer en lekkere hapjes. En uiteindelijk dan mijn eerste toernooibeker, die ik met trots heb mogen showen op de jaarlijkse barbecue, die overigens ook zeer geslaagd was!

Foto:
De trotse winnaar Leo v/d Wildenberg (l.) ontvangt de wisselbeker uit handen van toernooileider Piet Staals (r.)

Groetjes van de kampioen (knipoog)


Plankentoernooi

Op donderdag 21 juni is weer hetjaarlijkse Plankentoernooi gehouden. Voor deze uitgave van het Plankentoernooi hadden zich 11 Geenhovenaren aangemeld. De overige Geenhovenaren hadden diverse redenen waarom zij niet mee konden doen. Sommigen waren op vakantie, anderen moesten werken, en er was 1 Geenhovenaar die het absoluut niet zag zitten om met dit plankje te gaan spelen. Dat is namelijk de bedoeling van dit toernooi: iedereen speelt met hetzelfde batje. Dit batje is een goedkoop beginnersbatje, waarmee vooral vaak op campings e.d. wordt getafeltennist. Voor de meeste Geenhovenaren, die gewend zijn om met een ontzettend geavanceerd batje te spelen, valt het niet mee om met dit batje te spelen, terwijl het voor anderen wat makkelijker is, omdat hun eigen rubbers lijken op de rubbers van dit batje. Zij zijn dan ook duidelijk in het voordeel.

Omdat onze toernooileider Piet ziek was, trad Theo Tuit op als toernooileider, en hij besloot de zaken meteen rigoureus aan te pakken. De 11 deelnemers werden ondergebracht in 2 poules. Maar waar Piet altijd zorgvuldig probeert om de poules ongeveer even sterk te maken, bracht Theo de 5 sterkste Geenhovenaren onder in poule A, en de 6 “mindere goden” in poule B. Hij zei dat de eindstand zo wat minder voorspelbaar zou worden, en daar had hij natuurlijk wel gelijk in.

In poule A traden Bas, Theo, Leo, Hans en Mark aan. Al snel bleek dat de strijd zou gaan tussen Hans en Mark. Op zich niet zo vreemd, aangezien zij de laatste jaren ook steeds de finale van het Plankentoernooi hebben gespeeld. Maar dat kon nu dus niet, door de indeling van Theo. Helaas viel Bas na 2 wedstrijden uit met een blessure, en nadat Mark van Hans had gewonnen was de strijd wel beslist in deze poule.
Eindstand poule A: Mark – Hans – Leo –Theo – Bas.
In poule B ging de strijd vooral tussen Jaap en Bert. In de onderlinge wedstrijd wist Bert Jaap te verslaan, en omdat hij ook al zijn andere partijen wist te winnen, werd hij dus eerste in deze poule.
Eindstand poule B: Bert – Jaap – Ilse – Jos – Jan – John.

Vervolgens was het tijd voor de snacks. Zij waren weer op meesterlijke wijze gebakken door onze chefkok Leo en smaakten uitstekend.
Nadat de hongerige magen waren gevuld, konden we overgaan tot de kruisfinales. De nrs. 1 van elke poule speelden tegen elkaar, hetzelfde gold voor de nrs. 2, enz.
De finale werd nog even uitgesteld, eerst werden de andere wedstrijden gespeeld. Hier waren weinig verrassingen, bijna al deze wedstrijden werden gewonnen door de verwachte winnaars. Ondertussen probeerde Bert Mark om te kopen met een paar biertjes, maar hij had natuurlijk kunnen weten dat dat bij voorbaat een kansloze missie is.
Toen alle wedstrijden waren gespeeld kon de finale beginnen. Bert begon vol goede moed, maar moest helaas voor hem al snel constateren dat Mark “verrrekkes goed” kon spelen met dat batje. Uiteindelijk werd de finale in 3 games beslist in het voordeel van Mark.

Eindstand Plankentoernooi 2018:
1. Mark van Schadewijk                 7. Jos van Horrik
2. Bert Vooren                              8. Jan v/d Haterd
3. Hans Cox                                 9. John Peels
4. Jaap Wijn                                10. Theo Tuit
5. Leo v/d Wildenberg                  11. Bas v/d Haterd
6. Ilse Senders                                  (uitgevallen)

Foto:
De trotse winnaar Mark van Schadewijk (l.) ontvangt de wisselbeker uit handen van interim-toernooileider Theo Tuit.

Tenslotte wil ik Theo nog bedanken voor de perfecte organisatie en het leuke idee om de poules eens een keer anders in te delen.
Tot volgend jaar, ik hoop wel dat dan eindelijk iemand mij dan weer eens gaat verslaan, want die lelijke beker staat nu al 3 jaar hier in m’n kantoor!

Mark


Clubkampioenschappen

Op 7 juni was het weer zover, onze jaarlijkse clubkampioen-schappen werden gehouden.
Helaas was onze toernooidirecteur Piet verhinderd, maar Theo nam op een voortreffelijke wijze de honneurs waar.
Met 14 deelnemers, verdeeld over 3 poules, was het een goed bezet veld. De poule-indeling werd door het trekken van lotjes bepaald.
Poule A: Hans, Bas, Richard, Jos en Toon.
Poule B: Mark, Leo, Jaap, Ton en Jan.
Poule C: Theo, Tom, Ilse en Peggy.

Ik (schrijver van het verslag ) moest mijn eerste wedstrijd meteen tegen topfavoriet Hans, maar Hans had een zware kluif aan me, erger nog, ik won zelfs! Setstanden 11-5, 11-7,
7-11 en 11-7. Ook de overige wedstrijden in de poule won ik en werd dus poulewinnaar in poule A, 2e Hans, 3e Richard,
4e Jos en 5e Toon.
In poule B was de spanning groter. Daar moest geteld worden tussen 3 gelijk geëindigden voor de eerste plaats in de poule. Dat werd tenslotte Leo, 2e Mark, 3e Jaap, 4e Ton en 5e Jan.
Poule C werd een prooi voor Theo, ondanks felle tegenstand van Peggy, die 2e werd in de poule, 3e Ilse en 4e Tom.

Na een verfrissend ijsje i.p.v. warme snacks konden we verder met 3-kampen voor de nrs. 1 t/m 4 en een tweekamp voor de nrs 5. In de tweekamp van de nrs 5. won Toon van Jan. De driekamp van de nrs. 4 werd gewonnen door Ton, voor Jos en Tom. Bij de nrs. 3 driekamp won Jaap, voor Ilse en Richard. De driekamp van de nrs. 2 werd gewonnen door Mark, voor Hans en Peggy.
De driekamp van de nrs. 1, waaruit de kampioen moest komen, werd gewonnen in een 4- en een 5-setter door mijzelf (Bas) voor Theo en Leo.

Eindstand Clubkampioenschappen 2018:
1. Bas v/d Haterd                         8. Ilse Senders
2. Theo Tuit                                 9. Richard Rijkers
3. Leo v/d Wildenberg                  10. Ton Dikker
4. Mark v. Schadewijk                 11. Jos v. Horrik
5. Hans Cox                               12. Tom Vlassak
6. Peggy Thijs                            13. Toon Staals
7. Jaap Wijn                               14. Jan v/d Haterd

Foto: De trotse winnaar Bas v/d Haterd (r.) ontvangt de wisselbeker uit handen van interim-toernooileider Theo Tuit.

Dit waren dan weer de clubkampioenschappen 2018, met een verslag van een blije kampioen.

Groetjes Bas


Superieur team Bert & Theo wint het Dubbeltoernooi van TTV Geenhoven

Afgelopen donderdag was weer het jaarlijks Dubbeltoernooi bij TTV Geenhoven. Voordat ik en Bert aanwezig waren hadden de andere leden al bepaald wie deze avond het Dubbeltoernooi zouden winnen. Ze hadden de teamsamenstelling nog kunnen veranderen,  maar dat hebben ze niet meer gedaan, dus begonnen Bert en ik aan ons eerste duel tegen de zieke Mark en de felle Jos, dat wij makkelijk wonnen in 2 games.
De volgende wedstrijd was tegen de trage Piet en de snelle Peggy, die wij ook makkelijk wonnen in twee games, maar zij kwamen al 2 puntjes dichter bij dan Mark & Jos.
De volgende wedstrijd was tegen (Barst) Toon en spinning Hans, die wij weer makkelijker wonnen dan tegen Piet & Peggy.
Bij een poule van zeven teams zit er altijd een team stil in een speelronde, en daarom moesten Bert en ik even uitrusten in de 4de ronde.
Voor deze 4de ronde kwam het idee van Leo om de wedstrijden om 3 gewonnen games te gaan spelen (omdat het allemaal zo snel ging), en niet meer om 2 gewonnen games, waar wij natuurlijk op tegen waren, omdat dan ons strijdplan om alles in tweeën te winnen niet meer opging. Maar omdat wij anders te vroeg op de avond afgespeeld zouden zijn besloot de toernooidirecteur (Piet) dit toch in te voeren.
Na onze rustpauze was het de beurt aan dubbelspecialist Wil & de schuivende Bas om een nederlaag te incasseren van 3 verloren games.
Na wat grootspraak van mij en Bert dat we wel even alles zouden winnen kwamen we in de 6de rond tegen de getergde Leo & de vrolijke Ton te staan, die ons met een nederlaag van 3-1 naar de eettafel van de snacks terugstuurden.
Maar in de laatste wedstijd van de avond herpakten we ons weer en wonnen in 3 games van de linkse Jaap & de slinkse Ilse.
Dus de eerste plaats van dit Dubbeltoernooi was voor het goedlachse dubbelteam:

BERT & THEO (met 5 gewonnen wedstrijden van de zes)
2de werden Wil & Bas met 4 gewonnen wedstrijden.
3de werden Toon & Hans + Ilse & Jaap + Leo & Ton met 3 gewonnen wedstrijden.
6de werden Mark & Jos met 2 gewonnen wedstrijden.
7de werden Piet & Peggy met 1 gewonnen wedstrijd.

Groeten van uw razende reporter Theo


De voorzitter opent

TTV Geenhoven 50 jaar

Bij het 50-jarig bestaan van een vereniging moet eigenlijk de vlag in top, met een groot feest als slot. Echter niet voor onze vereniging, zo zitten we niet in elkaar. We zijn tegenwoordig te klein, en als gevolg van het teruggelopen aantal leden zijn we in een situatie terechtgekomen waarbij we als vereniging alle zeilen moeten bijzetten om ons hoofd boven water te kunnen houden. En op termijn misschien wel moeten stoppen. Gelukkig is het nog niet zover, en kunnen we op onze eigen manier het 50-jarig bestaan vieren. Klein, maar volledig passend binnen de club.
Als we in vogelvlucht de geschiedenis van de vereniging doorlopen, dan zijn er veel hoogtepunten geweest, waarbij als rode draad 50 jaar lang vriendschap en gezelligheid voorop stond, en resultaten automatisch volgden.
De meest spraakmakende activiteit was toch wel de Open Geenhovense. Regionaal heeft dat de vereniging dusdanig op de kaart gezet dat het stoppen hiervan als zeer jammer werd ervaren.
Natuurlijk is er ook op niveau gepresteerd, met diverse kampioenschappen als resultaat. De plaatselijke pers heeft menig artikel aan deze prestaties gewijd. In de beginjaren waren Harrie van Gompel en Jan de Leijer de smaakmakers, met Antonio als uitschieter zowel als trainer als als temperamentvolle Griekse speler.
Menig lid heeft de vereniging in de afgelopen jaren gekleurd, en het is goed er enkele te noemen.

Bakkie:     Blijft in onze herinnering als, ja zeg het maar.
Ad:           Heerlijke vent om mee aan de bar te hangen
Loek:        Initiatiefnemer Open Geenhovense
Bert:         Ga er maar voor zitten. Bert heeft altijd iets te vertellen!
Piet:         (Bijna) oudste en meest gerespecteerde lid
Wil:          Onmisbaar voor een vereniging
Mark:       Mister clubblad

Begonnen in het kasteeltje is de vereniging vanuit de speeltuin ontstaan, en snel qua ruimte doorgegroeid naar het noodgebouwtje waar ongeveer 25 jaar is gespeeld. Het ledental was toentertijd rond de 80, inclusief een behoorlijk aantal jeugdleden. De oudere spelers onder ons hebben daar bijzonder goede herinneringen aan, ondanks de gladde vloer, de paal die in de weg stond, het omkleden tussen de bierkratten, geen wasgelegenheid en de herrie van de bar. De  teams die ons bezochten vonden het allemaal prima en pasten zich aan de omstandigheden aan, met menig “breiwerkje”als resultaat.
Het was dan ook een hele vooruitgang toen we ongeveer 20 jaar geleden konden verhuizen naar onze huidige locatie, met de bar in het midden, kleedkamers en zelfs een warme douche. Wel een beetje aanpassen, maar de gezelligheid heeft er nauwelijks onder geleden. Ik zou het dan ook (als een van de oudere leden) bijzonder jammer vinden als we over tien jaar het 60-jarig jubileum niet meer zouden kunnen vieren. Maar daar gaan we niet vanuit, ik heb het volste vertrouwen in de toekomst.
Rest me nog een woord van dank uit te spreken voor de speeltuin en zijn medewerkers, zonder wie wij nooit al die jaren, soms met wat hindernissen, zoveel tafeltennisplezier hadden kunnen beleven.

Peter Strijbos


Geenhoven-Geenhoven wedstrijden

Op donderdag 28 december werden de jaarlijkse Geenhoven-Geenhoven wedstrijden gespeeld.
Er hadden zich helaas maar 13 leden aangemeld. Theo heeft zich toen als toernooileider opgeworpen en zelf niet aan het toernooi meegedaan.

Er werden 4 teams gevormd:
Team 1 met Bas, Bert en Toon moest tegen team 2 met Mark, Leo en Jan.
Team 3 met Piet, Jaap en Wil moest tegen team 4 met Hans, Richard en Jos.
De voorgiften werden verdeeld, en om 20.00 uur konden we starten.
Enkele verrassende uitslagen waren: Jos wint van Piet, Jaap wint van Hans, en Bert wint van Mark.

Na 9 enkelspelen werd er nog gedubbeld door 2 man uit elk team, te weten:
Team 1 Bas en Bert tegen team 2 Mark en Leo, gewonnen door team 1.
Team 3 Piet en Jaap tegen team 4 Hans en Jos, gewonnen door team 3.

Uiteindelijke uitslag na 2 gezellige Geenhoven-Geenhoven wedstrijden:
Team 1 tegen team 2: 7-3.
Team 3 tegen team 4: 2-8.

Er waren geen 1e, 2e en 3e prijs, maar er werden prijzen verloot, en de gelukkige winnaars waren: Bas, Leo en Piet.

Omdat ik als enige al mijn wedstrijden had gewonnen en ook nog prijs had bij de loterij, moest ik het verslag schrijven. Dat heb ik hiermee dus gedaan.

Met vriendelijke tafeltennisgroet, Bas


Alweer het TLE-Dubbeltoernooi bij Flash gewonnen

Op 11 januari vertrokken we met z’n vieren naar Flash om het TLE-Dubbeltoernooi te spelen. Vroeger hebben wij een keer de verenigingsprijs gewonnen op dit toernooi, maar met zo weinig deelnemers van Geenhoven komen wij daar nu niet meer voor in aanmerking.
Hans kwam ons met zijn ruime wagen op tijd ophalen, want het toernooi begon al om 19.45 uur. Hans speelde dit jaar met Mark i.p.v. Marc (v/d Boom), zodat het aanvallen van alleen Hans moest komen. Ik speelde net als vorig jaar met Wil, maar ze hadden ons nu in de 3e klasse ingedeeld, omdat we vorig jaar de overwinning in de 4e klasse hadden behaald. In totaal was er in onze klasse een poule van 4 koppels en een poule van 5 koppels. Wij zaten in de poule met 4 koppels en begonnen tegen het team van S&O TNT met Johan Ramakers/Tom Renz. Wij verloren met 3-1, maar niet getreurd, als wij de volgende twee wedstrijden zouden winnen mochten we op vrijdag gewoon meedoen in de finalepoule. De volgende partij tegen TTVV/Nuenen met Elisabeth Noordanus /Jac v.d. Linden wonnen wij met goed en rustig spel. Op naar de volgende tegenstanders van De Kuub: Bert Gersen / Dre Vanmaris. Zeer bekend uit het eerste TLE-team van De Kuub. Bij het inspelen had ik al gemerkt dat Bert niet zo soepel speelde als vorig jaar, toen wij nog van hen verloren. Maar nu speelden we geplaatste ballen, zodat Bert ze niet kon halen, en Dre meestal missloeg met zijn harde voorhand.
Doordat wij nu twee wedstrijden gewonnen hadden mochten wij op vrijdag mee spelen in de finalepoule. Ook de nrs. 1 en 2 van de andere poule en de winnaar van de nummers 3 mochten naar de finale op vrijdag.

Op de eerste twee tafels speelde klasse 1 in twee poules van 4 koppels. Hans en Mark verloren alle poulewedstrijden, omdat Hans er maar op los bleef slaan en dat vaak misging. Hierna moesten ze kruisfinale spelen tegen de nr. 3 uit de andere poule. Na een dringend woordje met de heren gepraat te hebben, wisten ze in de kruisfinale van De Wert met Tuur en Mike van Gestel te winnen, waarna ze ook nog de winnaars werden van hun 5e partij (tegen Renata/Wiekslag met Jan Schenkelaars en Dook Harks, waar ze in de poule nog van hadden verloren). Zo  kwamen Hans en Mark ook in de finale op vrijdag terecht, zodat wij weer opgehaald konden worden door Hans, en wij allemaal BIER konden drinken (op de BOB na natuurlijk).
Op vrijdag begonnen wij tegen S&O TNT, waar we de vorige dag nog van verloren hadden, met een klinkklare overwinning van 3-1, omdat we de moeilijke opslagen nu wel terug konden brengen. De tweede wedstrijd was tegen Kinawo met Rajan van Aar en Eric Langenhuijsen, waar we nog nooit tegen hadden gespeeld. De eerste twee games waren slecht, maar toen begon het te lopen bij Wil en mij, en we konden de derde game naar ons toe trekken. Maar in de vierde viel het weer net hun kant op. Na deze verliespartij moesten we tegen Veldhoven met Rob van den Hurk en Peter de Visser, waar we dachten het moeilijk tegen te krijgen. Maar ons spel verliep zo goed dat we met 3-0 wonnen. Onze laatste partij was weer tegen TTV Nuenen, die we ook wonnen met 3-0. Voor onze laatste wedstrijd was het Kinawo tegen Veldhoven, die onze vrienden van Veldhoven wonnen met 3-2, zodat Kinawo weer hetzelfde aantal overwinningen had als wij, maar zij moesten nog tegen S&O TNT die nog maar 1 wedstrijd hadden gewonnen. Wilde Kinawo eerste worden in de 3e klasse, dan moesten ze winnen met minstens 3-1. Maar ze kwamen al meteen met 2 games achter te staan, zodat wij op gamesaldo kampioen werden in de 3e klasse.
Hierna konden Wil en ik aan het bier om onze overwinning te vieren. Mark en Hans waren aan hun laatste wedstrijd bezig, nadat ze de eerste drie al hadden verloren. Deze wedstrijd heb ik helemaal gezien, en ze speelden de sterren van de hemel, maar hadden in de vierde game geen geluk. Rob den Otter maakte de wedstrijd af op de stand 9-9 met twee heerlijke “tuitjes”, zodat hij samen met Anthony v.d. Burgt kampioen werd in de 1e klasse.
Hierna was het al weer middernacht geworden en trakteerde Mark ons op een biertje, omdat zijn jongste dochter die dag 21 jaar jong werd. Na het inpakken van de bekers en de bonbons die de eerste plaats opleverde keerden we weer huiswaarts.

Ik raad iedereen aan om volgend jaar ook mee te doen, want het is een heel leuk toernooi, hoewel Wil en ik volgend jaar de finale in de 2e klasse niet zullen halen. En anders tot ziens bij het Dubbeltoernooi van Geenhoven!

Uw razende reporter Theo


Enerverende en verrassende wedstrijden
op Handicaptoernooi

Er zouden 14 deelnemers om 19.30 uur beginnen aan de wedstrijden in de 3 poules, maar aangezien ik (de latere winnaar) meestal mijn eerste wedstrijd verlies op een toernooi was ik een Brabants kwartiertje later, om te voorkomen dat ik mijn eerste wedstijd zou verliezen.
Maar de wedstrijden waren nog niet aangevangen, en zo moest ik toch meteen mijn eerste wedstrijd beginnen tegen mijn teammaatje Ilse. Die verloor ik dan ook dik tegen Ilse, zodat mijn avond al was verkeken, dacht ik.
Daardoor leden al mijn overige poulespelers een nederlaag tegen mij.
Jan van der Haterd wist geen wedstrijd te winnen en had ook een iets hogere handicap mogen hebben, 6 was te weinig.
Ilse won van Ton Dikker, maar verloor haar eerste plaats tegen Mark van Schadewijk door in drie games van hem te verliezen.
Mark won ook nog van Jan en Ton, maar verloor van mij met 3-1.
Doordat we met z’n drieën 3 wedstrijden hadden gewonnen, ging Mark de games tellen. Hoe hij het voor elkaar gekregen heeft weet ik niet, maar ik werd eerste, Mark tweede, en Ilse derde. Ton was vierde, en Jan vijfde.
Ik vind dat de toernooileider deze punten had moeten tellen, want volgens mij waren Mark en Ilse gelijk in games en zouden de wedstrijdpunten moeten worden geteld. Of Mark dit gedaan heeft weet ik niet.
Dan door naar poule B. Hier hoefde niet te worden geteld, want Leo van de Wildenberg had alle wedstrijden gewonnen en werd eerste. Het moeilijkst had hij het tegen Jos van Horrik, met de gamestanden 8-11, 17-15, 11-9 en 11-8. Jos werd derde, omdat hij de eerste wedstrijd tegen Peggy vrij gemakkelijk won (omdat zij nog niet warm was denk ik), maar verloor van Bas.
Peggy werd vierde, maar speelde twee schitterende wedstrijden tegen Bas en Peter. Van Peter won ze met 8-11,  6-11, 14-12, 11-6 en 6-11. Van Bas verloor ze met 11-9, 4-11, 14-12 en 12-10.
Bas werd tweede door alleen van Leo te verliezen, en Peter werd vijfde en besloot samen met Jan om na de snacks niet meer te spelen om de 13e en 14e plaats, zodat ze allebei niet laatste werden op dit toernooi.
Dan was er ook nog een poule van 4 personen, waar Hans Cox de gedoodverfde favoriet was. Maar daar stak Bert Vooren een stokje voor, door Hans te verslaan met de cijfers 16-18, 10-12, 12-10, 12-10 en 9-11, waarbij hij op de stand van 9-10 een tuitje kreeg in het voordeel van Bert. “Anders had hij niet gewonnen”, zei Hans later op de avond.
Bert werd eerste omdat hij in vijven van Piet verloor en in drieën van Richard won. Hans werd tweede, maar ook hier snap ik niks van het tellen van de games, want volgens mij hadden Bert en Hans hetzelfde gamesaldo, maar bij Bert stond 8-4 en bij Hans 8-5. Hier was volgens mij de wedstrijdleider iets te vermoeid om nog goed te tellen. Richard werd vierde omdat hij van Hans en Bert in vijven verloor, terwijl Piet al zijn wedstrijden in vijven speelde.

Op naar de snacks, en daarna werden de finalerondes gespeeld. In de poule met de nummers 4 Richard, Peggy en Ton won Richard van beide teamgenoten, en won Peggy van haar vriend (ze zijn toch nog niet stiekem getrouwd in het buitenland?).
In de poule met de nummers 3 Piet, Ilse en Jos zette Piet Ilse en Jos gemakkelijk in drieën opzij, en speelde Jos de wedstrijd van de avond en verloor maar net van Ilse (11-13, 11-6, 11-8, 9-11 en 11-13).
In de poule met de nummers 2 Mark, Hans en Bas begon Bas goed door van allebei de eerste game te winnen, maar de volgende drie games verloor hij steeds. Aan de handicap kon het niet liggen, want het verschil was maar één punt in het nadeel van Hans. Hans won van Mark met 3-1 en werd dus vierde.
Daarna kwamen de nummers 1 aan bod, en omdat Bert net een wereldpartij van Piet in vijven had verloren begonnen Leo en ik aan de wedstrijd, die ik in vieren won. Leo won daarna in vijven van Bert in een wisselvallige partij (11-9, 6-11, 11-9,     8-11 en 11-8), en als ik kampioen wilde worden hoefde ik alleen maar vijf games te spelen tegen Bert. Maar ik begon zeer slecht aan de wedstrijd. De eerste twee games gingen dik naar Bert, en Bert stond zelfs met 8-10 voor in de derde game, die ik met alles of niets spel nog naar mij toe trok met 12-10. Daarna won ik met veel moeite de volgende twee games met 11-9, waardoor ik mij weer eens winnaar van het Handicaptoernooi mocht noemen. Ik ging mooi met een beker naar huis, die nu op mijn kamertafel staat.
Het is altijd een mooi toernooi als je wint, maar ik hoop dat de rest van de spelers ook genoten hebben, want met een handicap is het toch moeilijk spelen.

Eindstand Handicaptoernooi 2017:
1. Theo Tuit                                        8. Ilse Senders
2. Leo v/d Wildenberg                          9. Jos van Horrik
3. Bert Vooren                                    10. Richard Rijkers
4. Hans Cox                                       11. Peggy Thijs
5. Mark van Schadewijk                       12. Ton Dikker
6. Bas v/d Haterd                                13/14. Jan v/d Haterd/Peter Strijbos
7. Piet Staals                                                  

Foto: de trotse winnaar Theo Tuit, met in zijn rechterhand de beker, en in zijn linkerhand een welverdiend glas trappist.

De groeten, en op naar het Dubbeltoernooi!

Theo Tuit


Plankentoernooi

Op donderdag 7 september is weer het jaarlijkse Planken-toernooi gehouden. Dit toernooi stond oorspronkelijk (zoals ieder jaar) begin juni op de agenda, maar moest toen worden afgelast in verband met de grote hitte die ons land toen teisterde.
Voor deze uitgave van het Plankentoernooi hadden zich 11 Geenhovenaren aangemeld. De overige Geenhovenaren hadden diverse redenen waarom zij niet mee konden doen. Sommigen waren nog op vakantie, anderen moesten werken, weer anderen hadden het te druk met het zoeken naar een geschikte accommodatie om een Bed & Breakfast te beginnen, en er was 1 Geenhovenaar die het absoluut niet zag zitten om met dit plankje te gaan spelen. Dat is namelijk de bedoeling van dit toernooi: iedereen speelt met hetzelfde batje. Dit batje is een goedkoop beginnersbatje, waarmee vooral vaak op campings e.d. wordt getafeltennist. Voor de meeste Geenhovenaren, die gewend zijn om met een ontzettend geavanceerd batje te spelen, valt het niet mee om met dit batje te spelen, terwijl het voor anderen wat makkelijker is, omdat hun eigen rubbers lijken op de rubbers van dit batje. Zij zijn dan ook duidelijk in het voordeel.

De 11 deelnemers werden ondergebracht in 3 poules.
In poule A wist Hans Cox zich eenvoudig tot poulewinnaar te kronen, door Tom en Ilse te verslaan.
In poule B was het een stuk spannender. Toon Staals won van Theo Tuit, Theo won vervolgens van mij, en ik won weer van Toon. Zo eindigden wij uiteindelijk met z’n drieën op een gedeelde eerste plaats, waarbij Bert als vierde deelnemer slechts kon figureren. Uiteindelijk bleek ik het beste game-saldo te hebben, gevolgd door Theo, en Toon werd 3e.
In poule C ging de strijd met name tussen Piet Staals en Leo v/d Wildenberg. In de onderlinge wedstrijd wist Leo Piet gedecideerd te verslaan, waardoor Leo de ongeslagen poulewinnaar werd.
Vervolgens was het tijd voor de snacks, die iedereen zich weer heerlijk liet smaken.
Waarna de strijd weer kon worden voortgezet. In de nieuw gevormde poules werd fel gestreden om de diverse ereplaatsen, waarbij sprake was van enkele verrassende uitslagen. Sommige Geenhovenaren slaagden er in de loop van de avond namelijk steeds beter in om verrassende slagen uit hun batje te toveren.
In de finalepoule begon ikzelf tegen Leo. Dit werd een bijzonder lange wedstrijd, die pas werd beslist in de 5e game. Uiteindelijk trok ik aan het langste eind, op basis van mijn routine zullen we maar zeggen. Vervolgens mocht ik meteen weer aantreden, nu tegen Hans. Door mijn vastheid (bedankt Leo!) slaagde Hans er met dit batje niet in om me te passeren, zodat ik uiteindelijk in 3 games won. Hiermee was ik dus opnieuw de winnaar van het Plankentoernooi, en mocht ik die fantastische beker weer een jaartje in mijn kantoor zetten.
In de laatste wedstrijd wist Hans in 5 games Leo te verslaan, zodat Hans uiteindelijk 2e werd, en Leo 3e.

Eindstand:
1. Mark van Schadewijk
2. Hans Cox
3. Leo v/d Wildenberg
4. Theo Tuit
5. Tom Vlassak
6. Piet Staals
7. Ilse Senders
8. Jos van Horrik
9. Toon Staals
10. Bert Vooren
11. Jos van Osch

Het was weer een gezellig toernooi, dat door sommigen nog werd afgesloten met een aantal drankjes aan de bar. Tenslotte wil ik Piet nog bedanken voor de organisatie, en ik hoop dat we volgend jaar een keer een andere winnaar van dit toernooi krijgen!

De trotse winnaar Mark van Schadewijk neemt de beker in ontvangst van toernooiorganisator Piet Staals.

Mark


Clubkampioenschappen

Zoals gebruikelijk hadden we allemaal een e-mail ontvangen van Piet, onze toernooileider, over de clubkampioenschappen. Dit jaar werden zij gehouden op donderdagavond, met een duidelijke vermelding dat het om 19:30 uur zou beginnen.
De meest fanatieke onder ons waren al om 19:00 uur bij Geenhoven aanwezig. Iedereen verzamelde zich bij de ingang van ons speelhok, maar dat zat helaas nog op slot. Om 19:30 uur kwam Leo, onze barman, aangefietst en heeft snel de deur geopend, nog voordat hij zijn fiets weg kon zetten. Eenmaal binnen werden de tafels opgezet en konden we beginnen. Er waren 3 poules gemaakt: A = Hans, B = Mark en C = Piet. Alle anderen moesten een lotje trekken om te bepalen in welke poule ze zouden uitkomen. Poule A werd makkelijk door Hans gewonnen. Poule B was zeer spannend omdat Mark, Bas en Leo allemaal 3 wedstrijden hadden gewonnen. Na het tellen van de games bleek dat Mark toch de beste was. Poule C werd door Theo gewonnen, omdat hij niet veel moeite had met nummer 2 Piet.
En toen was het tijd voor de snacks. Leo onze barman deed hiervoor zijn uiterste best, omdat hij natuurlijk iets goed had te maken. Het moet gezegd worden: de snacks waren heel lekker.
Na het spelen van de laatste rondes werd de uitslag bekendgemaakt, en mochten de nummers 1, 2 en 3 een cadeautje uitzoeken. Niet geheel onverwacht werd Hans weer eerste en kon hij de beker, die hij eerder die avond mee naar Geenhoven had genomen, weer mee naar huis nemen.

De eindstand was als volgt:
1 Hans Cox
2 Mark v. Schadewijk
3 Theo Tuit
4 Piet Staals
5 Leo v.d. Wildenberg
6 Ton Dikker
7 Bas v.d. Haterd
8 Richard Rijkers
9 Toon Staals
10 Jaap Wijn
11 Jan v.d. Haterd
12 Jos v. Horrik
13 Jos v. Osch
14 Rolf Bakermans

De groeten van Hans


Handicaptoernooi

Op 1 september is weer het jaarlijkse Handicaptoernooi gespeeld. Zoals de naam al zegt, krijgt bij dit toernooi iedereen een bepaalde handicap, waardoor een “slechtere” speler tegen een “betere” speler begint met een bepaalde voorsprong. Hoe groter het klasseverschil, hoe groter de voorsprong voor de “slechtere” speler. Hierdoor zijn bijna alle wedstrijden tijdens dit toernooi bijzonder spannend, en komen er vaak verrassende uitslagen en winnaars uit de bus.
Dit jaar hadden zich 12 deelnemers aangemeld, die werden ondergebracht in 3 poules.
In poule A was Hans Cox de grote favoriet, maar was het uiteindelijk Jos van Horrik die al zijn partijen wist te winnen. Jos ging dus door naar de finalepoule, waardoor de avond voor hem al niet meer stuk kon. Verder was het opvallend dat Leo in deze poule als laatste eindigde, doordat hij o.a. verloor van Bert, die die avond voor het eerst sinds de zomerstop weer met een batje tegen een balletje sloeg.
In poule B verliepen de wedstrijden minder verrassend, hier wist ondergetekende (Mark) zich te plaatsen voor de finalepoule.
De spannendste poule was deze avond poule C. Uiteindelijk eindigden Richard en Theo samen op de eerste plaats. Zij hadden allebei evenveel punten en ook hetzelfde gamesaldo, waarna Richard op basis van het onderlinge resultaat doorstroomde naar de finalepoule. Theo was het hier niet mee eens, hij vond dat alle afzonderlijke punten moesten worden geteld. Maar toernooileider Piet was onverbiddelijk: bij een gelijke stand geldt eerst het gamesaldo, en daarna het onderlinge resultaat. Ja Theo, dan had je zelf maar toernooileider moeten worden!

Gelukkig was Theo dit incident echter weer snel vergeten, want de warme hapjes waren inmiddels gereed, en Theo ging vrolijk met de 2 schalen rond. Er waren in totaal 100 hapjes voor 12 deelnemers, dat betekende dus 8 1/3e hapje per persoon. Theo was nog lang bezig met het in drieën hakken van de snacks…

Nadat alle snacks waren genuttigd kon weer verder worden gespeeld. De nrs. 4 speelden tegen elkaar in een nieuwe poule, en hetzelfde gold voor de nrs. 3, 2 en 1 van iedere poule.
De finalepoule bestond dus uit Richard, Jos en Mark. Twee verrassingen en 1 verwachte finalist. De twee verrassende finalisten wilden de verwachte finalist natuurlijk graag pootje lichten, maar uiteindelijk bleek toch de routine de doorslag te geven, en wist Mark het toernooi op zijn naam te schrijven.

Eindstand Handicaptoernooi 2016:

1. Mark van Schadewijk
2. Richard Rijkers
3. Jos van Horrik
4. Ilse Senders
5. Hans Cox
6. Theo Tuit
7. Bert Vooren
8. Tom Vlassak
9. Bobby Goossens
10. Wil Hoogers
11. Piet Staals
12. Leo v/d Wildenberg

Theo had dit keer gezorgd voor maar liefst 7 prijzen, waardoor dus meer dan de helft van de deelnemers een leuke prijs kon uitkiezen. En natuurlijk werd daarnaast de fraaie wisselbeker overhandigd aan de winnaar.

Het was weer een erg gezellig toernooi als opwarmertje voor de nieuwe competitie, met de nodige verrassende uitslagen.
Tenslotte bedank ik toernooileider Piet voor de perfecte organisatie, en ik wens iedereen veel succes in de nieuwe competitie!

Mark


Barbecue 2016

Op 17 september stond weer het jaarlijkse hoogtepunt voor (bijna) alle leden van TTV Geenhoven op het programma: de barbecue. Vorig jaar had Jos van Horrik met veel tamtam verkondigd dat hij in 2016 de barbecue wel wilde organiseren, en van dat aanbod maakte onze vereniging dankbaar gebruik.
De barbecue begon om 16.00 uur, en toen ik samen met Jacqueline bij het huis van Jos aankwam, bleek dat hij speciaal voor deze gelegenheid een fraaie tent in zijn achtertuin had opgesteld. Dat was maar goed ook, want na het zeer warme weer van de dagen ervoor was het vandaag een stuk frisser, en bovendien viel er ook nog regelmatig een druppeltje regen.
Steeds meer Geenhovenaren druppelden binnen, en toen iedereen was gearriveerd bleken er volgens Theo “circa 21 personen” aanwezig te zijn, die wel zin hadden in een gezellig dagje en een lekker stukje vlees.
Het eerste belangrijke gespreksonderwerp was het t-shirt van Richard. Hij had nl. een fraai Formule I-shirt aan van Jos Verstappen, waarvoor hij bij de Formido € 29,95 had betaald. Hier was Ton erg jaloers op, want hij had voor hetzelfde shirt meer dan 100 euro betaald tijdens de Formule I-race in België. Maar volgens Richard moest dat geen probleem zijn voor iemand die in een Mercedes rijdt.
Vervolgens passeerden diverse andere gespreksonderwerpen de revue, totdat het tijd werd om de barbecue aan te steken. Ik dacht dat onze meesterbakker Bas het vlees zou gaan bakken, maar tot mijn verbazing bleken dat dit keer Hans en Rolf te zijn. En ik moet zeggen: heren, alles was perfect gebakken, complimenten! Samen met de salades en sausjes smaakte alles prima, en de meeste aanwezigen hebben volgens mij wel een keer of 5 hun bordje gevuld.
Toch bleek er uiteindelijk nog vlees over te zijn, zodat een paar gelukkige Geenhovenaren later een doggybag mee naar huis kregen en ook de volgende dag nog vlees konden eten.
Vervolgens werd de avond gezellig voortgezet, en om 10 uur kwam ook Tom nog even langs, die net terugkwam van een dagje werken. Bovendien verscheen er nog een andere nieuwe bezoeker: de hond van Ton en Peggy, waarop iemand riep dat de barbecue weer kon worden aangestoken. Ja, dat is nou die typische Geenhoven-humor!
Nou bent u natuurlijk erg benieuwd waarover het die dag/
avond verder zoal is gegaan. Ik kan u wel zeggen dat naarmate de avond vorderde, de verhalen steeds sappiger en sterker werden. Ik zal een kleine bloemlezing geven van wat ik allemaal heb gehoord. Ik heb een operatieverslag gehoord. Eén Geenhovenaar vertelde dat het veel tijd kost om met Kerstmis alle huisjes op te zetten. Een andere Geenhovenaar heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Een fietstocht van 130 km is iets te veel voor iemand van 61 jaar. In Turkije hebben ooit flinke zuippartijen plaatsgevonden. Met het Bloemencorso wint niet altijd de mooiste wagen. Kinderen kunnen soms heel vervelend zijn. Eén Geenhovenaar heeft de hele vakantie regen gehad, en een ander heeft de hele vakantie zon gehad. Die had dus geluk. Motorrijden kan heel gevaarlijk zijn. En dat geldt ook voor het zoeken naar Pokemon’s. Dat dus zo’n beetje. En dan nog de sappigere verhalen, die ik hier helaas niet kan publiceren...
Rond twaalf uur was de barbecue ten einde en togen de laatste deelnemers voldaan naar huis.
Manuela en Jos, bedankt voor de perfecte organisatie van deze barbecue, en tot volgend jaar!

Mark


Rabobank Rabobank Clubkas Campagne

Ook dit jaar heeft TTV Geenhoven weer mee aan de Rabobank Clubkas Campagne. Ondanks de grote concurrentie uit de regio hebben we dit jaar toch €140 op kunnen halen. Rabobank en de stemmers bedankt!


Plankentoernooi 2016

Op donderdag 23 juni is weer het jaarlijkse Plankentoernooi gespeeld. Vorig jaar kon dit toernooi in juni niet doorgaan vanwege extreme weersomstandigheden (toen waren dat temperaturen van 30 graden en meer), en werd het toernooi uiteindelijk pas in december gespeeld.
Dit jaar kon het Plankentoernooi wel gewoon doorgaan, maar na een uurtje of anderhalf werden we ineens opnieuw getroffen door extreme weersomstandigheden. Dit keer betrof het een ware wolkbreuk met ontzettend veel bliksem en regen, waarbij ook grote hagelstenen uit de lucht vielen. Gevolgen: lekkages in de speelzaal, ondergelopen kleedruimtes, en auto’s op de parkeerplaats die de nodige deuken hadden opgelopen. Het toernooi werd een tijdje stilgelegd, en enkele Geenhovenaren gingen ijverig het overgestroomde water opvegen. Maar toen de bui over was konden we gelukkig weer gewoon verder gaan met tafeltennissen.
Er waren dit jaar 14 deelnemers, die werden onderverdeeld in 3 poules. Het was voor iedereen weer flink wennen om met dit “vreemde” batje te spelen, de meest vreemde ballen werden weer geslagen. Alleen voor de spelers die normaal gesproken met een batje spelen dat enigszins op dit batje lijkt, was het wat eenvoudiger.
De poules A en B werden uiteindelijk redelijk eenvoudig gewonnen door de gedoodverfde winnaars (Hans en Mark), maar in poule C was het spannender. Piet, Bas en Ed bleken samen op de eerste plaats te zijn geëindigd. Dat werd dus games tellen, en uiteindelijk bleek Piet het beste gamesaldo te hebben en mocht dus door naar de finalepoule.
Daar stonden ze dan weer, de 3 leden van Geenhoven 1, samen in de finalepoule. Eerst speelde Hans tegen Piet, en dat werd een eenvoudige overwinning voor Hans. Vervolgens speelde Mark tegen Piet, en uiteindelijk wist Mark Piet nipt te verslaan. Mark en Hans hadden dus allebei Piet verslagen en mochten samen gaan uitmaken wie het Plankentoernooi zou winnen. Uiteindelijk trok Mark aan het langste eind, met de veelzeggende gamestanden 9-11, 11-9 en 11-9.

Eindstand Plankentoernooi 2016:

1. Mark van Schadewijk
2. Hans Cox
3. Piet Staals
4. Bas v/d Haterd
5. Leo v/d Wildenberg
6. Jaap Wijn
7. Ed Roosen
8. Richard Rijkers
9. Bert Vooren
10. Peter Strijbos
11. Ad Peels
12. Jos v. Horrik
13. Jan v/d Haterd
14. Jos v. Osch

Tussendoor werden we dit keer niet verrast met de nodige snacks, maar kreeg iedereen een consumptiebon. Ook leuk!

De prijswinnaars kregen een VVV-bon, en aan de winnaar werd natuurlijk ook de wisselbeker overhandigd door onze voorzitter Peter.
Er werd nog lang nagepraat over zowel het toernooi als het extreme weer. Totdat Jaap zei dat we naar huis moesten gaan, omdat hij op de weer-app zag dat er een kwartier later weer een felle bui aan kwam.
Dat hebben we dus maar gedaan, het was inmiddels trouwens toch al laat genoeg. Tot volgend jaar!

Mark


Clubkampioenschappen 2016

En de winnaar is alweer …………..

Lees toch maar even verder om het zeker te weten. Dit jaar gehouden op donderdag 2 juni, met een opkomst van 13 deelnemers en 1 toeschouwer. Toch zijn er maar 12 deelnemers die de eindstreep hebben gehaald, ra ra hoe kan dat? Wel onze beste Theo heeft tijdens het spelen een spier verrekt en kon daarom niet verder spelen. Wel had hij voor heel lekkere hapjes gezorgd, dus dat maakte weer veel goed.
De enige toeschouwer was Ad Peels, en we waren allemaal blij hem te zien.

Dertien deelnemers is niet echt veel, maar gezien het aantal leden van ongeveer 27 valt dit nog mee. Ons ledenaantal loopt al een aantal jaren terug, en ook ten gevolge van de gevorderde leeftijd van sommige Geenhovenaren doen er steeds minder mensen mee aan dit toernooi. Of zou het komen omdat altijd dezelfde persoon dit toernooi wint? Misschien is het tijd voor een enquête om dit te achterhalen. Of toch maar extra gaan trainen om de huidige clubkampioen te kunnen verslaan?
Voor het eerst had Piet iets anders bedacht om de poules in te delen. Hans, Mark en Piet werden ieder in een poule geplaatst, en alle andere deelnemers moesten een lootje trekken om te bepalen in welke poule ze kwamen te staan.
Nadat alle poulewedstrijden waren gespeeld, werd wederom in 3 poules gespeeld om de rangorde binnen Geenhoven te bepalen.
Echter: ook dit jaar ging Hans weer met de beker naar huis!

De eindstand was als volgt:

1 Hans Cox
2 Mark v. Schadewijk
3 Piet Staals
4 Bas v.d. Haterd
5 Jaap Wijn
6 Jos v. Horrik
7 Tom Vlassak
8 Ton Dikker
9 Jan v.d. Haterd
10 Richard Rijkers
11 Toon Staals
12 Jos v. Osch

Theo veel sterkte met de verrekte spier, en zorg dat je weer snel kunt spelen!

De groeten van Hans


Dubbeltoernooi 2016

Het is 15 januari half 8, en de eerste trouwe spelers komen zich opwarmen voor het spannende dubbeltoernooi van Geenhoven. Ed heeft zich opgeofferd en heeft zich aangemeld om het aantal spelers mooi af te ronden op 16 spelers, waarmee we op 8 koppels komen, die allemaal tegen elkaar moeten strijden wie er dit jaar het beste dubbelkoppel is.
Iedereen is mooi op tijd waardoor we al snel aan het inspelen zijn, en aan het zoeken met wie we deze avond gaan spelen.

Toon en Ed moeten het spits afbijten tegen het duo Ton en Theo, waar veel van wordt verwacht, en komen al snel op een achterstand van 2 verloren games, waardoor de wedstrijd is verloren.
Bas en Richard moeten beginnen tegen onze ervaren Piet en de supergemotiveerde Jos v. Horrik, maar wat niemand had verwacht: Piet en Jos komen in de eerste game op een achterstand van 11-0, waardoor de schade niet meer is te herstellen. In de 2e game kunnen ze het gat niet meer dichten, waardoor ze met 2 verloren games het podium moeten verlaten.
Op de 3e tafel staan de dames opgesteld - Peggy en Ilse - tegen Hans en Jan. Omdat Hans toch de nr. 1 is van Geenhoven, en Jan regelmatig de ballen afslaat met zijn goede forehand, worden onze dames van de tafel gespeeld in 2 games.
Op de 4e tafel gaat het erom spannen wie de eerste punten gaat pakken: Jaap met Wil, of Mark met Jos v. Osch. Het worden 2 spannende games, en ze winnen beiden één game, waarmee deze teams op de laatste plaats komen na 1 ronde.

In de 2e en 3e ronde worden de punten vooral in het voordeel van de koppels Hans met Jan en Bas met Richard verdeeld.
Ondanks de grote inspanningen komen het dameskoppel en het koppel Ton met Theo niet verder dan de voorlopige 3e en 4e plaats, waardoor ze nog flink wat punten binnen moeten halen om bij de kop te blijven.
In de 4e en 5e ronde worden de punten vooral door de koppels Jos met Piet, Jan met Hans en Jaap met Wil behaald. Waardoor het duo Mark en Jos v. Osch steeds verder in de problemen komt, en de winst voor hen niet meer binnen handbereik ligt.
Toon met Ed en het damesteam komen nu echt in de gevarenzone, als ze nog van plan zijn om te gaan winnen deze avond moeten ze het beter gaan doen.
Het goede koppel Jan en Hans gaat nu aan kop met 8 punten, met in hun nek hijgend het koppel Bas met Richard.
In de 6e ronde worden de verschillen echt gemaakt en wordt er alleen maar gewonnen en verloren, zonder dat gelijk wordt gespeeld.

In grote spanning wordt er naar de wedstrijd gekeken van Hans met Jan tegen Piet met Jos. Omdat deze wedstrijd best beslissend zou kunnen zijn, doen Piet en Jos erg goede zaken en snoepen ze de volledige 2 punten weg bij de koplopers, waardoor ze het toernooi nu ook nog kunnen winnen.
Ton en Theo hebben nu het voordeel dat ze punten kunnen pakken tegen het koppel dat onderaan staat, waardoor ze ook nog zicht krijgen op een nipte overwinning van dit toernooi.
Het damesteam heeft misschien hun avond niet, maar hierdoor is de wedstrijd tegen Bas met Richard erg belangrijk voor het winnende team. De heren pakken de volle 2 punten, waarmee ze op de eerste plaats komen met 9 punten, en los komen van het team van Hans met Jan met 8 punten, met op een gedeelde 3e plaats de teams Ton met Theo en Piet met Jos.
In de laatste (7e) en beslissende ronde gaat het erom spannen, welk koppel de winst gaat pakken van het dubbeltoernooi 2016. Op de eerste tafel strijden de teams Toon met Ed en Mark met Jos. Op deze bedroevende avond voor het team  Mark met Jos komen ze door een dikke nederlaag in de laatste game uit op de laatste plaats. Toon en Ed kunnen de schade beperkt houden en eindigen uiteindelijk op de 6e plaats.
De wedstrijd Ton met Theo tegen Wil met Jaap gaat nog erg spannend worden, want beide teams zouden het toernooi nog kunnen winnen. Theo is vast, en Ton heeft op z’n tijd een goede forehand, waardoor ze de 2 punten pakken en moeten afwachten of ze het winnende team worden deze avond.
Het sterke team Piet en Jan laat helaas een puntje liggen tegen het damesteam, waardoor ze erg afhankelijk zijn geworden van het resultaat van de laatste wedstrijd waarin de koplopers tegen elkaar spelen.

De Grande Finale vindt plaats op het Centre Court van Geenhoven en wordt gestreden tussen de voorlopige nummers 1 en 2, het team van Hans met Jan tegen Bas met Richard. In de eerste game gaat het vrijwel gelijk op, maar omdat het jongste team weet dat ze te maken hebben met de beste speler van Geenhoven, die vrijwel alle ballen kan openen of af kan slaan, moet het koppel de bal zo kort mogelijk houden. En dat lijkt vruchten af te werpen. De voorlopige nummers 1 moeten ook opletten op de goede forehand van Jan, en brengen de ballen zo terug dat er weinig kan worden afgeslagen, of dat fout wordt geslagen. Hierdoor wint het jongste koppel de eerste game, waardoor zij al zeker zijn van de overwinning deze avond. Door de motivatie van Bas en Richard wordt de 2e game ook overtuigend gewonnen, en zij pakken hierdoor de volle 2 punten en worden de winnaars van het toernooi.
Omdat het team van Hans met Jan geen punten wist te behalen in de laatste ronde, behaalt het team van Ton en Theo uiteindelijk een verdiende 2e plaats.
Na het tellen van de gewonnen games en de punten blijkt het koppel Piet met Jos v. Horrik op een nipte 3e plaats te zijn geëindigd, waardoor het koppel Hans met Jan van het podium wordt gestoten met een nette 4e plaats.
Het duo Jaap met Wil is in de middenmoot terechtgekomen en wist niet hoger dan de 5e plaats te komen.
Het koppel Toon met Ed wist zich nog net van de onderste plaatsen te onderscheiden en is 6e geworden.
Het damesteam Peggy met Ilse is helaas 7e geworden, maar niet getreurd, het team Mark met Jos v. Osch sluit het rijtje op de laatste plaats.

Na het nuttigen van de snacks en de nodige drankjes zijn we aangekomen bij de uitreiking van de prijzen, waarvoor Peggy ook deze keer heeft gezorgd.
Voor de eerste 3 plaatsen is een leuke prijs geregeld, en de andere teams kunnen zich troosten met de gedachte dat het een hele gezellige tafeltennisavond is geweest.
Omdat Peggy en Ton de laatste keren telkens de prijzen hebben verzorgd bij alle toernooien, wordt voorgesteld dat het winnende team van deze avond de volgende keer de prijzen mag verzorgen, en bovendien een heeeeeel uitgebreid verslag mag schrijven van het toernooi voor in het Schuivertje. Bij deze heeft Richard het verslag voor zijn rekening genomen, en Bas zal voor de prijzen van het volgende toernooi zorgen.

Een dankjewel aan de mensen die dit toernooi hebben mogelijk gemaakt, en ook aan iedereen die heeft meegedaan!

Groeten, Richard


Geenhoven-Geenhoven Toernooi

Afgelopen 29 december was het dan zover. Ter afsluiting van het jaar werd een onderling toernooi gespeeld volgens de spelregels van de TLE-bekerwedstrijden. Dit betekent dat je een handicap toebedeeld krijgt die je een voorsprong of achterstand op je tegenstander geeft. Er dienen 2 sets gewonnen te worden tot 21 punten.

Eerst werd stilgestaan bij het plotselinge overlijden van Jan van Nuland. Hier werden mooie worden gesproken en herinneringen opgehaald door onze voorzitter Peter. Dit werd gevolgd door een minuut stilte om je eigen herinneringen aan Jan te kunnen ophalen.

Dat er veel belangstelling voor dit toernooi is, kon je wel zien aan het grote deelnemersveld van 18 personen. Ondanks de mail van Piet dat het om 19.30 uur zou beginnen, dachten enkelen toch nog dat het om 20.00 uur zou beginnen (behalve Ed Roosen, die was “gewoon” traditioneel wat later).

Er waren 4 teams gevormd en over 2 poules verdeeld. In team 1 zaten Hans Cox, Theo Tuit, Toon Staals en Jos van Horrik. In team 2 Mark van Schadewijk, Bert Vooren, Ton Dikker en Rolf Bakermans. Dit waren 4 man’s teams uitkomend in poule 1. In team 3 zaten Piet Staals, Bas v/d Haterd, Wil Hoogers, Peggy Thijs en Jan v/d Haterd. Team 4 bestond uit Ed Roosen, Ilse Senders, Peter Strijbos, Richard Rijkers en Jos van Osch.

In poule 1 startten de kopmannen Hans en Mark, en deze partij resulteerde in een eenvoudige overwinning in 2 sets voor Hans. De eerste spannende partij was tussen Jos en Rolf, die in 3 sets gewonnen werd door Rolf. Hij had hiervoor wat verrassende aanvallende ballen in de aanbieding, waar Jos niet op rekende. Met een stand van 2-2 vingen de dubbels aan, die beide door team 1 gewonnen werden. De tweede spannende partij was tussen Jos en Bert, die ook in drie sets door Jos gewonnen werd. De laatste partij van Jos werd ook in 3 sets gewonnen van Ton. De dubbel van Jos was ook al een drie-setter. Hieruit blijkt wel dat Jos zoveel mogelijk speeltijd uit zijn contributie wil halen!! Vandaar dat deze poule ondanks het minder aantal wedstrijden toch later klaar was dan poule 2. Een duidelijke 10-4 overwinning van team 1 was een feit.

In poule 2 zaten ook enkele spannende drie-setters. Bas/Ilse winnaar Bas, Jan/Jos winnaar Jos, Bas/Ed winnaar Bas, Peggy/Jos winnaar Peggy en als laatste Jan/Peter winnaar Jan. Tussen Bas en Richard was er ook spanning met setstanden van 22-24 en 21-23 in het voordeel van Richard, die er overigens 4 op kreeg. En dan was er nog de enige onvervalste damesclash tussen Peggy en Ilse, die met een klein onderling verschil beslecht werd in het voordeel van Ilse. De einduitslag in deze poule was iets minder afgetekend met een 11-6 overwinning voor team 3.

Tussendoor had Theo ook nog flink wat snacks aan laten rukken, die zich goed lieten smaken. De prijsuitreiking werd geleid door Piet, wegens afwezigheid van wedstrijdleider Tom - die overigens alles tot in de puntjes keurig geregeld had - en ging volgens het elfde principe als voorgaande jaren. Alle namen van de deelnemers gingen in een pot. De poulewinnaars gingen tweemaal met hun naam erin, en Peggy verzorgde de trekking. Als 1e werd door Peggy meteen het lotje met daarop de naam van Ton getrokken. Dit leek haast wel doorgestoken kaart! Ton koos de zeskantige verpakking uit, wat een doos Celebrations bleek te zijn. Daarna was Wil de gelukkige, en hij koos voor een nationale geschenkbon. Als 3e trok Peggy haar eigen naam uit het potje. Daar was de bevestiging dat dit wel doorgestoken kaart moest zijn. Zeker toen onze eigen “Sepp Blatter” (Peter) er ook nog met de laatste prijs vandoor ging. Deze had een mooie fles rode port te pakken, die hij overigens later op de avond cadeau deed aan onze barman Toon, omdat hij altijd voor ons klaar staat.

Zo werd de avond afgesloten, en was iedereen het erover eens dat dit een mooi toernooi is. Deze traditie mag wat mij betreft worden voortgezet. Jan van Nuland, die zich overigens ook ingeschreven had, zal ongetwijfeld met goedkeuring toegekeken hebben.

Dan rest mij nog iedereen een geweldig 2016 toe te wensen in goede gezondheid, natuurlijk ook namens Peggy!

Ton Dikker


Plankentoernooi 2015

Diegenen die al lang lid zijn of het Schuivertje goed lezen (dat zijn we dus allemaal) weten, dat op de beker van het Plankentoernooi de mooie naam Goley Wisselbeker Planken Tournooi 1987 staat. Nu zal tournooi wel een oude spelling uit 1987 zijn, maar de intentie van dit toernooi is nog steeds hetzelfde, namelijk dat iedereen met hetzelfde materiaal speelt en dus evenveel kans heeft om te winnen. Echter het is gebleken dat mensen die normaal met noppen spelen in het voordeel zijn. Dit is ook op de beker te zien, want van de 28 namen die erop staan zijn er 22 noppenspelers. Dus soms wint er iemand anders, en dit jaar was ik aan de beurt. Na een schouderblessure waardoor ik 6 weken niet mocht spelen, was ik extra gemotiveerd.

Er waren 15 deelnemers, en dat is gezien ons ledenaantal best wel veel. In 3 poules van 5 personen werd hevig gestreden, gelachen en soms ook gevloekt. Dit omdat er rare dingen gebeuren als je met een houten plankje met alleen maar noppen speelt. In poule A en C was de uitslag duidelijk, maar in poule B stonden 3 mensen gelijk en moest Piet gaan tellen, wat natuurlijk geen probleem is voor zo'n ervaren persoon. Nadat we geen snacks hadden gekregen gingen we verder in 5 poules. Dit alles werd gespeeld volgens de NTTB-regels. Alle wedstrijden waren spannend en vol verrassingen, maar uiteindelijk wist ik de laatste wedstrijd van Mark te winnen met 11-9, 12-10 en 15-13. Omdat ik in de finalepoule eerder ook al van Ed had gewonnen, was ik dit keer dus de winnaar. De uitslag is geworden:

1 Hans Cox 9 Bas v/d Haterd
2 Ed Roosen 10 Piet Staals
3 Mark v. Schadewijk 11 Jan v. Nuland
4 Tom Vlassak 12 Jan v/d Haterd
5 Theo Tuit 13 Jos v. Osch
6 Jaap Wijn 14 Richard Rijkers
7 Ilse Senders 15 Jos v. Horrik
8 Bert Vooren  

Voor de eerste van iedere finalepoule was een prijs beloofd, maar Peggy, die hiervoor zou zorgen, kon helaas zelf niet meedoen en had gerekend op 3 finalewinnaars i.p.v. 5. Hierop was snel een antwoord gevonden, doordat Piet en Hans hun prijs afstonden, zodat de 3 andere winnaars tevreden naar huis konden gaan met een mooie prijs.

Tot de volgende keer achter de tafel,
Hans Cox

 


Handicap toernooi 2015

Op vrijdag 4 september werd het jaarlijkse Handicaptoernooi gehouden. Ondanks dat het deelnemersveld een laagterecord was, ontpopte de avond zich zoals eigenlijk altijd wel op onze toernooien toch weer tot een leuke en gezellige avond.
Doordat slechts 10 deelnemers zich hadden ingeschreven, werden de poulewedstrijden gespeeld in 2 poules van vijf deelnemers. In poule A kwamen uit Hans Cox, Jan v.d. Haterd, Jos v. Horrik, Theo Tuit en Bert Vooren. Poule B bestond uit Ton Dikker, Jos v. Osch, Richard Rijkers, Ed Roosen en Piet Staals.
In poule A regeerde Theo onbedreigd. Hij wist alle wedstrijden te winnen en dientengevolge werd hij dus ook terecht en soeverein 1e. Hans moest met de 2e plek genoegen nemen, nadat Theo hem in de laatste wedstrijd in 2 games versloeg.Bert eindigde op de 3e plek, Jos v. Horrik als 4e, en Jan moest helaas met de laatste plek genoegen nemen, met dien verstande dat de plekken 3 t/m 5 na enig rekenwerk moesten worden bepaald.
In poule B was het Ed die met de scepter zwaaide, ook hij wist elke wedstrijd te winnen. Verrassend was het feit dat Ton de 2e plek wist te bemachtigen, door heel knap van Piet te winnen in 2 games. Richard eindigde als 3e doordat zijn gamesaldo iets minder was dan dat van Ton. Ook verrassend was de 4e plek voor Piet, de 2 verliespartijen tegen Ed en Ton waren hier debet aan. Jos v. Osch moest helaas genoegen nemen met de 5e plek.
Na de poulewedstrijden speelden de nummers 1, 2, 3, 4 en 5 tegen elkaar om de uiteindelijke positie op de uitslaglijst te bepalen. De finale ging tussen Ed en Theo, en Theo wist deze eenvoudig te winnen met de standen 21-13 en 21-6. Om plek 3 en 4 streden Ton en Hans, waarbij Hans uiteindelijk in 2 games won. Richard en Bert streden om plek 5 en 6, en in 3 games trok Bert de 5e plek naar zich toe. Geheel onverwachts mocht ondergetekende spelen voor plek 7 en 8 tegen ??? Piet, met 2x 21-18 werd Piet 7e. Tot slot moesten Jos en Jan de laatste plekken verdelen, en in 3 games trok Jan uiteindelijk de 9e plek naar zich toe.
Ondanks het feit dat het toch een beetje jammer was dat er zo weinig deelnemers waren, was het weer leuk tafeltennissen, waren de snacks weer lekker, en de biertjes koud.

Eindstand Handicaptoernooi 2015:

1. Theo Tuit 6. Richard Rijkers
2. Ed Roosen 7. Piet Staals
3. Hans Cox 8. Jos van Horrik
4. Ton Dikker 9. Jan v.d. Haterd
5. Bert Vooren 10. Jos van Osch

Jos van Horrik


Barbecue 2015!

Op 12 september stond weer het jaarlijkse hoogtepunt voor (bijna) alle leden van TTV Geenhoven op het programma: de barbecue. Dit jaar werd de barbecue georganiseerd door Astrid en Leo, die zo vriendelijk waren om hun huis en tuin voor dit evenement beschikbaar te stellen.
De barbecue begon om 16.00 uur, en net toen ik op m’n fiets wilde stappen begon het flink te regenen. Dan maar de fiets in de auto gegooid, zodat ik ’s avonds in ieder geval toch op de fiets naar huis kon. De auto zou ik dan wel de volgende dag ophalen. Toen ik bij het huis van Astrid en Leo arriveerde, waren al de nodige Geenhovenaren aanwezig. Onder hen ook Ad Peels en zijn vrouw. Het was goed om Ad weer te zien stralen terwijl hij menig verhaal vertelde, en ook nog af en toe een lekker pilske viet.
Ik was meteen al onder de indruk van de locatie. Leo bleek een paar jaar geleden zelf een ingenieuze overkapping te hebben gebouwd in zijn tuin, die ruimte bood aan een grote lounge-set en enkele statafels. Zelfs onze vakman Richard was onder de indruk van de bouwkunsten van Leo. Bovendien had Leo de avond ervoor samen met Jos ook nog een tent opgezet, zodat er ruimte voldoende was voor alle Geenho-venaren om droog te zitten of te staan. En dat was maar goed ook, want er viel nog steeds de nodige regen uit de lucht. Overigens hoorde ik dat Jos en zijn lieftallige vriendin Manuela de avond ervoor uitbundig hadden gevierd dat het was gelukt om de tent op te zetten, wat tot gevolg had dat Manuela dit jaar tijdens de barbecue iets rustiger was dan we van haar zijn ge-wend. Maar dat zal volgend jaar ongetwijfeld weer anders zijn.
Steeds meer Geenhovenaren druppelden binnen (sommigen letterlijk), en toen iedereen was gearriveerd bleken er 24 personen aanwezig te zijn die wel zin hadden in een lekker stukje vlees.
Maar eerst was het tijd voor de fotokwis. Peggy had 15 jeugd-foto’s van Geenhovenaren verzameld, en aan de aanwezigen nu de taak om op te schrijven wie wie was. Dat bleek nog niet zo eenvoudig. Ook enkele oudere Geenhovenaren hadden een jeugdfoto ingeleverd, die soms wel 70 jaar oud was! Sommige aanwezigen klaagden dan ook dat ze echt niemand hadden herkend, en een enkeling dacht zelfs dat hij zijn eigen foto niet had herkend. Omdat de fotokwis nogal wat tijd in beslag bleek te nemen, werd op een gegeven moment besloten de kwis te onderbreken, en de barbecue aan te steken. Gelukkig was het inmiddels droog geworden, zodat we de rook buiten de tent konden houden. Leo vroeg of er vrijwilligers waren die graag wilden bakken. Jan van Nuland en Bobby riepen luid dat ze dat wel wilden doen, en de rest vond dat (natuurlijk) goed. En ik moet zeggen: ondanks het feit dat onze meesterbakker Bas vandaag niet aanwezig kon zijn, was alles perfect gebakken. Complimenten! Samen met de salades en sausjes smaakte alles prima, en de meeste aanwezigen hebben volgens mij wel een keer of 5 hun bordje gevuld.
Toch bleek er uiteindelijk nog vlees over te zijn, zodat een paar gelukkige Geenhovenaren later een doggybag mee naar huis kregen en ook de volgende dag nog vlees konden eten. Toen iedereen zo’n beetje was uitgegeten werd de fotokwis voortgezet, en nadat iedereen aan de beurt was geweest was het tijd voor de uitslag. De winnaar bleek 10 van de 15 foto’s goed te hebben geraden, en dat was… ik! Dat had ik echt nooit verwacht, ik dacht dat ik er maar een paar goed had. Bert snapte er ook niks van. Hij zei: "Hoe ken da nou da ge er 10 goed het, ik zag er nog geen 2!" Ja Bert, dat is een kwestie van goed kijken! Als winnaar kreeg ik een leuk cadeau van Peggy.
Vervolgens werd de avond gezellig voortgezet, en om 10 uur kwam ook Jaap nog even langs, die net terugkwam van een optreden in Drenthe. Die was wel toe aan een lekker pilsje! Nou bent u natuurlijk erg benieuwd waarover het die dag/avond zoal is gegaan. Ik kan u wel zeggen dat naarmate de avond vorderde, de verhalen steeds sappiger en sterker werden. Ik zal een kleine bloemlezing geven van wat ik allemaal heb gehoord. Ik heb vakantieverhalen uit Turkije gehoord, waar een potje tafeltennis al na 5 minuten moest stoppen vanwege de te grote hitte, waardoor de lijm op het batje dreigde los te raken. Eén Geenhovenaar stelde voor om voortaan ieder jaar een lid van verdienste van onze vereniging te benoemen. Alleen weet ik eigenlijk nog steeds niet waarom. Twee Geenhovenaren die samenwonen bleken ineens een klein hondje te hebben gekocht, dat ze ook maar meteen hadden meegenomen (je moest wel een bril opzetten om hem te kunnen zien). Een andere Geenhovenaar heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt. In Turkije hebben flinke zuippartijen plaatsgevonden. Biljarten kun je leren, terwijl een ander nooit is gaan biljarten omdat hij geen keus had (!). Twee Geenhovenaren kenden veel moppen. Vier Geenhovenaren denken dat ze mij in de toekomst uit team 1 zullen verjagen (in hun dromen). Met het Bloemencorso wint niet altijd de mooiste wagen. Eén Geenhovenaar heeft de hele vakantie regen gehad, en een ander heeft de hele vakantie zon gehad. Die had dus geluk. In De Fantast staat de muziek te hard. Dat dus zo’n beetje. En dan nog de sappigere verhalen, die ik hier helaas niet kan publiceren...
Rond twaalf uur was de barbecue ten einde en togen de laatste deelnemers voldaan naar huis. Astrid en Leo, bedankt voor de perfecte organisatie van deze barbecue, en tot volgend jaar!

Mark
Geslaagde zomercompetitie 2015 de Kempen tafeltennis

Alweer voor het vierde jaar op rij hebben de regionale verenigingen Wilvo/ Bergeijk, Wetac Westerhoven en Artisan en Geenhoven uit Valkenswaard hun onderlinge competitie gehouden. Op vrijdag 26 juni werden de finales afgewerkt bij Artisan in Valkenswaard. En ondanks de broeierige warmte in de speelzaal werd er weer met heel veel inzet gestreden om de eindoverwinning.

Van de 12 deelnemende teams bleek uiteindelijk het team Bergeijk 2 de gelukkige winnaar te zijn geworden na een 4-3 zege op Artisan Valkenswaard 1. De derde plaats werd behaald door het team Wetac 2. Namens Artisan werden de prijzen uitgereikt door secretaris Bob Loesberg, die zeer tevreden terugkeek op een prima geslaagde avond. Complimenten waren er ook voor met name Tom Vlassak die een belangrijk aandeel heeft gehad in de organisatie van deze competitie.
Clubkampioenschappen

Het was op 18 juni alweer bijna het einde van het seizoen, en dus de hoogste tijd voor de jaarlijkse clubkampioenschappen. Helaas kan ik vanwege mijn slijmbeursontsteking nog steeds niet spelen en moest ik genoegen nemen met een rol als toeschouwer, scheidsrechter, prijzeninkoper en verslaggever. 16 deelnemers verschenen vol goede moed in ons clubhuis op deze donderdagavond, en na een korte inleiding van Piet en een applausje voor Ed, die ‘slechts’ een minuut of tien te laat was, konden de wedstrijden beginnen.
In vier poules van 4 werd flink geknokt voor ieder punt, en werden mooie wedstrijden gespeeld. Richard wist in zijn eerste partij al meteen indruk te maken door Ilse met 3-1 te verslaan. Ook Tom Vlassak stak zijn blijdschap niet onder stoelen of banken toen hij in zijn eerste partij Bobby de baas was in een sensationele vijf-setter (10-12 in de vijfde). Leo moest zijn meerdere erkennen in Ed, die na vijf sets de overwinning wist binnen te slepen. Hans had het tegen Bas even moeilijk, maar mocht zich toch poulewinnaar noemen. Zijn volgende tegenstanders, opvallend genoeg ook allemaal ongeslagen in de voorronde, konden hun borst nat gaan maken. Zou het dit jaar iemand lukken om Hans van zijn troon te stoten? Piet, Theo en Ed gingen er natuurlijk helemaal voor!
In de groep van de nummers 4 speelden slechts 2 namen. De twee Jossen en de twee Jannen van Geenhoven namen het tegen elkaar op. Jos van Horrik moest alles uit de kast halen in de partij tegen Jan van der Haterd, maar kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus. Door zowel Josch van Osch als Jan van Nuland ook nog het nakijken te geven, werd Jos van Horrik groepswinnaar bij de nummers 4.
In de groep van de nummers 3 was Ton het helaas even helemaal kwijt. Tegen Ilse en Bobby wist hij nog wel een set te pakken, maar helaas verloor hij alle wedstrijden. Bobby won overtuigend al zijn wedstrijden en werd groepswinnaar. Tussen Ilse en Wil werd het nog even spannend, zij konden allebei nog tweede worden in de groep. In een mooie vijf-setter trok Ilse aan het langste eind.
In de groep van de nummers 2 was het ook erg spannend. Bas won overtuigend van Richard, maar daarna moest hij aantreden tegen teammaatje Leo. In een bloedstollende wedstrijd ging de overwinning naar Bas, 3-2. Uiteindelijk werd hij na een mooie partij tegen Tom ook groepswinnaar. Maar Tom en Richard hadden natuurlijk ook nog iets te bewijzen. Na een mooie partij ging Tom er met de winst vandoor, en moest Richard zich troosten met de 4e plaats in deze groep.
In de groep van de nummers 1 kwam het erop aan. Vier ervaren en getalenteerde spelers zetten alles op alles om die prachtige trofee binnen te halen. Hans kreeg het moeilijk. Heel moeilijk. Twee vijf-setters waarin hij tot het gaatje moest gaan tegen Ed en Theo, lieten wel zien dat de heren zich niet zomaar gewonnen gaven. Maar door een enorme inzet en uiterste concentratie, sleepte Hans wederom 3 punten binnen en werd hij eerste in de groep en dus clubkampioen. Voor Theo was de prachtige tweede plaats, Piet werd derde. Ed heeft geknokt en had zelfs een aantal matchpoints tegen Hans, maar het wilde net niet lukken. Hij moest genoegen nemen met de vierde plaats.
Een zeer geslaagde donderdagavond werd afgesloten met de prijsuitreiking. Jan van der Haterd ontving de pechvogelprijs omdat hij helaas laatste werd bij de nummers vier.
De trofee ging met Hans mee naar Westerhoven en zal vast weer een jaar op een prachtige plaats in de woonkamer komen te staan.
De uiteindelijke nummers één, twee en drie van het toernooi mochten aan de hand van een cryptische omschrijving een prijs uitzoeken. Hans ging voor ‘Voor lekker buiten’ en kan deze zomer heerlijk barbecuen in de tuin. Theo had meer affiniteit met ‘Voor pure verwennerij’ en zal nu zijn dieetpoging even moeten staken. Met een pot snoep en een doos chocolade kan hij nog wel even vooruit. Voor Piet bleef uiteindelijk ‘Voor pure schoonheid’ over. Zijn auto zal er binnenkort weer tiptop uitzien dankzij het autopoetspakket.
De einduitslag:
1. Hans Cox 9. Bobby Goossens
2. Theo Tuit 10. Ilse Senders
3. Piet Staals 11. Wil Hoogers
4. Ed Roosen 12. Ton Dikker
5. Bas van der Haterd 13. Jos van Horrik
6. Leo van den Wildenberg 14. Jan van Nuland
7. Tom Vlassak 15. Jos van Osch
8. Richard Rijkers 16. Jan van der Haterd
PeggyRabobank Clubkas Campagne

Ook dit jaar doet TTV Geenhoven weer mee aan de Rabobank Clubkas Campagne. Het geld dat we ophalen met de campage willen we gebruiken om nieuwe telborden en netjes aan te schaffen, maar misschien nog wel belangrijker is het bekostigen van de verplichten nieuwe (duurdere) tafeltennisballen.
Dubbeltoernooi 2015

Op vrijdag 16 januari stond het Dubbeltoernooi 2015 op het programma. Er hadden zich 14 Geenhovenaren aangemeld voor dit toernooi, zodat er 7 koppeltjes konden worden gevormd. Dit volgens het aloude principe "de beste samen met de slechtste", "de op 1 na beste samen met de op 1 na slechtste" enz. Toernooileider Piet had besloten om alle dubbels op te nemen in 1 poule, zodat iedereen tegen elkaar kon spelen. Dat betekende dus dat ieder dubbel deze avond maar liefst 6 wedstrijden moest spelen. Dat lijkt veel, maar omdat je in het dubbel natuurlijk om de beurt tegen de bal moet slaan, speel je dus eigenlijk maar de helft van de tijd, oftewel 3 wedstrijden. Eigenlijk heel normaal dus, net als tijdens een competitiewedstrijd. De titanenstrijd kon beginnen. De favoriete koppels waren dit jaar Tom/Ed en Theo/Richard. Dit laatste koppel verloor echter de eerste 2 wedstrijden en was toen dus al nagenoeg uitgeschakeld voor de titel. Toch bleven zij de hele avond lachen, zelfs als ze een eenvoudige bal grandioos mis smashten stonden ze daar allebei hartelijk om te lachen. Opmerkelijk. In de loop van de avond werd steeds duidelijker dat het duo Hans/Jos dit keer wel eens hoge ogen kon gooien. Zij hadden de 2e wedstrijd verloren van Ed/Tom, maar wisten alle andere wedstrijden te winnen. Zij moesten dus hopen op een misstap van Tom en Ed. Maar eerst was het om half 11 tijd voor de traditionele hapjes, die weer uitstekend waren verzorgd door onze barkeeper Toon en zijn charmante assistente. De hapjes werden enthousiast uitgedeeld door Theo, die daarbij ook nog een persoonlijk woordje had voor iedereen. Even later kon de strijd weer worden voortgezet, en waar Hans en Jos op hoopten gebeurde: Ed en Tom verloren van het duo Bert/Leo, dat tot dat moment nog niet echt potten had kunnen breken, maar nu voor de verrassing van de avond zorgde. Nu moesten Hans en Jos alleen nog even winnen van Jan v. Nuland en Mark, en dat deden ze gedecideerd. Zodat Hans en Jos dus de toch wel verrassende winnaars werden van dit Dubbeltoernooi. Verrassend, omdat meestal een dubbel "in het midden" wint, oftewel een dubbel met 2 spelers die gemiddeld goed en slecht zijn. Maar vanavond won het dubbel dat bestond uit de beste en de slechtste speler, al heb ik zo mijn twijfels of Jos terecht was bestempeld als de "slechtste" speler. Hij droeg namelijk beslist zijn steentje bij aan de gewonnen wedstrijden en produceerde diverse fraaie smashes. Voor Jos was het wel een unicum, hij behaalde zijn eerste toernooizege sinds zijn komst naar onze vereniging. Proficiat!

Eindstand:
1. Jos van Horrik / Hans Cox
2. Tom Vlassak / Ed Roosen
3. Richard Rijkers / Theo Tuit
4. Bert Vooren / Leo v/d Wildenberg
5. Jan v. Nuland / Mark v. Schadewijk
6. Jan v/d Haterd / Piet Staals
7. Wil Hoogers / Peter Strijbos

Rest mij nog onze toernooileider Piet te bedanken voor de perfecte organisatie, zijn geblesseerde assistent Bas voor het bijhouden van de uitslagen, en onze voorzitter Peter voor het bekendmaken van de eindstand. En natuurlijk alle deelnemers voor hun deelname! Mark


Hans Cox en Marc van de Boom winnaar TLE Dubbeltoernooi!

Voor de derde keer op rij zijn Hans en Marc er in geslaagd om het Flash/TLE Dubbeltoernooi op hun naam te schrijven. Piet Staals en Marc van Schadewijk eindigde als vijfde in de finale poule. Theo en Wil wisten een vierde plaats te bemachtigen in de 2e klasse. Leo en Bobby werden 5e in deze klasse. Kortom al met al ook weer een noemenswaardige bijdragen van Geenhoven dit jaar!NTTB Team 3 kampioen!

Na de eerste helft van de competitie was duidelijk dat er mogelijkheden waren dit seizoen voor Bobby, Leo en Bas. Na een afsluitende 8-2 overwinning werd het kampioenschap binnen gehaald. Heren succes volgend seizoen in de 3e klasse!Geenhoven barbecue 2014

Ook dit jaar hebben we weer onze jaarlijkse seizoensafsluiting gehad bij Ton en Peggy, in Veldhoven. Ondanks het weer, was 't toch een heel geslaagde avond! Allemaal bedankt voor de gezelligheid en dat dit jaar weer een succesvol tafeltennis jaar mag worden.Zomercompetitie 2014

De zomercompetitie 2014 zit er op. Voor Geenhoven een heel succesvol jaar met Geenhoven 2 als nummer 1 Geenhoven 3 volgt op een uitstekende 3e plaats en Geenhoven 1 sluit ons rijtje af met de 5e plaats. Kortom een uitstekende editite voor Geenhoven dit jaar!!KAMPIOENEN!!

De competities zijn inmiddelds afgelopen en dit seizoen hebben we maarliefst 2 kampioenen! NTTB team 4 & 5 gefeliciteerd!!Plankentoernooi

6 juni is weer ons jaarlijkse plankentoernooi geweest. Dit jaar trok Mark van Schadewijk aan het langste eind en werd de verdiende nummer 1. Mark, gefeliciteerd!!Thijs & Konings winnaars Dubbeltoernooi!

Peggy Thijs en Paul Konings winnen na een spannend dubbeltoernooi de titel! Bij deze van harte gefeliciteerd!Geenhoven 1 kampioen !

Het eerste van Geenhoven is afgelopen seizoen kampioen geworden! Door veranderingen bij de NTTB zullen zij echter niet promoveren. Bij deze van harte gefeliciteerd! vlr: Mark van Schadewijk, Hans Cox, Piet StaalsJuniorenafdeling opgeheven.

Vanwege de forse terugloop in het aantal junioren heeft het bestuur helaas moeten besluiten om de jeugdafdeling per 1 januari 2014 op te heffen.


Handicaptoernooi 6 September gewonnen door Mark van Schadewijk !

Het Handicaptoernooi van vrijdag 6 september werd gewonnen door Mark van Schadewijk. Koen van Lierop werd 2e en Ton Dikker 3e. Hopelijk heeft iedereen er van genoten en tot de volgende!


Zomercompetitie finale!

In navolging op de succesvol verlopen zomercompetitie van het afgelopen jaar hebben de regionale verenigingen TTV Geenhoven Valkenswaard, TTV Artisan Valkenswaard, Wilvo - TTV Bergeijk en TTV - Wetac Westerhoven ook dit jaar weer hun onderlinge competitie gehouden.
De charme van deze competitie is dat leeftijd geen enkele rol speelt en spelers en speelsters van verschillend niveau tegen elkaar kunnen uitkomen. Als dit het geval is worden er voorgiften gehanteerd om het toch aantrekkelijk te maken voor beide spelers. In een tijdsbestek van slechts 6 weken hebben 64 spelers en speelsters verdeeld over 12 deelnemende teams hun programma afgewerkt.
Op vrijdag 21 juni vond de finaleavond plaats bij Geenhoven. In een prima sfeer werd op het scherpst van de snede gestreden voor de overwinning.
Rond de klok van 23.00 uur waren alle wedstrijden gespeeld en kon Geenhoven voorzitter Peter Strijbos zich gaan opmaken voor de prijsuitreiking.
Allereerst ontvingen alle deelnemers een herinneringsmedaille. Daarna werd het team van Bergeijk 5 gehuldigd voor het behalen van de 3e prijs. Vervolgens was het de beurt aan het team Geenhoven 1, dat in de strijd om de eerste en tweede plaats duidelijk het onderspit moest delven tegen het team Bergeijk 2. Dit team werd de glorieuze winnaar van deze editie van de zomercompetitie.
De organisatiecommissie kreeg de complimenten voor het vele werk dat geleverd werd om dit allemaal mogelijk te maken. Het was jammer, dat een van de drijvende krachten in deze commissie Bert Vooren van de vereniging Geenhoven helaas vanwege gezondheidsproblemen op deze avond niet aanwezig kon zijn. Na afloop was iedereen het er over eens dat de avond zeer geslaagd was. De goede verstandhouding die er bestaat tussen de besturen en spelers van de betrokken verenigingen werd nog eens onderstreept.
Namens de organisatie
Wil Hoogers
secretaris TTV Geenhoven.


Uitslag:

Uitslagen
Geenhoven 1 - Bergeijk 2 1 - 6
Bergeijk 5 - Geenhoven 4 4 - 3
Bergeijk 3 - Wetac 2 6 - 1
Bergeijk 1 - Geenhoven 2 4 - 3
Wetac 1 - Bergeijk 4 1 - 6
Geenhoven 3 - Valkenswaard 1 1 - 6
Einduitslag
1e Bergeijk 2
2e Geenhoven 1
3e Bergeijk 5
4e Geenhoven 4
5e Bergeijk 3
6e Wetac 2
7e Bergeijk 1
8e Geenhoven 2
9e Bergeijk 4
10e Wetac 1
11e Valkenswaard 1
12e Geenhoven 3


Klik hier voor de foto's!


Zonnige Rabobank fietstocht Geslaagd!

Dit jaar was er wederom de Rabobank fietstocht, waarbij meerdere Geenhovenaren en andere vrijwilligers een dag fietsten om de clubkas te spekken.
Door de zon kon het niets anders dan dat het een leuke dag zou worden en dat was het dan ook zeker! Zie hieronder het verslag van onze secretaris Wil: Op zaterdag 8 juni stonden een flink aantal deelnemers namens onze vereniging aan het vertrek voor deze jaarlijkse tocht. Dit keer waren de weergoden ons zeer gunstig gezind. De zon scheen uitbundig en iedereen had er zin in toen om 10.30 uur werd vertrokken bij het startpunt Amundsenhal te Valkenswaard op weg naar de eerste stempelpost Camping de Volmolen te Waalre. Daar was het al razend druk. Een vol terras, live-muziek en zomers geklede deelnemers die genoten van hun consumpties. Ook bij de volgende stempelposten rugby de Vets te Valkenswaard, Camping de Dommelvallei te Borkel en Schaft een zelfde situatie. In deze prettige sfeer was het heerlijk fietsen en de kilometers werden nauwelijks gevoeld. Met de finish in zicht hebben we nog geruime tijd doorgebracht bij de Venbergse Molen. Aan de oever van de Dommel was het goed toeven in de schaduw van de talrijke bomen. De pilsjes, trappistjes, ijsjes en overige versnaperingen gingen er goed in. Na het inleveren van onze stempelkaarten hebben we de tocht nog even nabesproken. Allen waren we het erover eens dat we genoten hebben van deze fietstocht. Een perfecte organisatie, fantastisch weer en geen mankementen aan onze rijwielen of andere tegenslagen. Het meest tevreden was onze penningmeester, die na het debacle van de voorgaande 2 jaren nu kan rekenen op een financiele meevaller.
Wil
Klik hier voor de foto's!Vrijdag 14 Juni 20:00 is het weer zo ver, het jaarlijkse plankentoernooi! Inschrijven kan tot uiterlijk woensdag 12 juni bij Piet Staals per telefoon (2041196) of e-mail (pmcstaals@onsbrabantnet.nl)

De zomercompetitie zal hoogstwaarschijnlijk in de week van 13 mei (wk 20) starten en de finale wordt op juni gepland.
Week 18 zal er waarschijnlijk helemaal niet gespeeld worden.


De Clubkampioenschappen!

De Clubkampioenschappen zullen definitief worden gehouden op vrijdag 24 mei a.s. aanvang 20.00 uur. Inschrijven kan tot uiterlijk woensdag 22 mei bij Piet Staals per telefoon (2041196) of e-mail (pmcstaals@onsbrabantnet.nl).Goed nieuws: De Zomercompetitie gaat binnenkort weer van start!

De zomercompetitie zal hoogstwaarschijnlijk in de week van 13 mei (wk 20) starten en de finale wordt op 14 of 21 juni gepland.
Week 18 zal er waarschijnlijk helemaal niet gespeeld worden.Jeugdledenstop opgeheven

De Jeugdledenstop is per direct opgeheven. Ken je dus nog junioren die graag zouden komen spelen bij TTV Geenhoven? Laat ze dan snel contact opnemen met Theo Tuit zodat ze op donderdagavond een keer mee kunnen trainen.Hans Cox en Marc van den Boom winnen TLE dubbeltoernooi

Met overtuiging hebben Hans Cox en Marc van den Boom het TLE-dubbeltoernooi gewonnen. met 4 sets en een gamesaldo vann 6 games hebben ze overtuigend gewonnen.
Klik hier voor de hele uitslag!Standen website

Daar het niet mogelijk is om de standen van de NTTB en TLE direct op de site te plaatsen worden deze handmatig ingevoerd. Dit houdt in dat elke zondagavond de standen zullen worden aangepast naar de meest actuele standen verkrijgbaar van de NTTB en TLE.Dubbeltoernooi 4 januari 2013!

Ons jaarlijkse Dubbeltoernooi zal worden gehouden op vrijdag 4 januari 2013 aanvang 20.00 uur. Belangstellenden kunnen zich tot uiterlijk woensdag 2 januari aanmelden bij Piet Staals , dit kan per telefoon (040-2041196) of e-mail pmcstaals@onsbrabantnet.nl.Geslaagde Barbeque 2 september!

Dit jaar wederom een Geslaagde Barbeque, mede dankzij Ton Dikker & Peggy Thijs.
Klik hier voor de foto's!


Plankentoernooi!

Het planken toernooi zal worden gehouden op vrijdag 22 juni a.s. aanvang 20.00 uur. Willen degenen die hiervoor belangstelling hebben zich z.s.m. inschrijven bij Piet Staals. Dit kan per telefoon (040-2041196) of e-mail pmcstaals@onsbrabantnet.nl


Finale avond Zomercompetitie!

De finale avond van de zomercompetitie vindt plaats op vrijdag 15 juni a.s. aanvang 20.00 uur bij de TTV Valkenswaard. Op het sportieve vlak zullen de nummers 1 van beide poules gaan uitmaken wie uiteindelijk de kampioen wordt. Ook de nummers 2 t/m 6 zullen tegen elkaar gaan strijden voor de definitieve klassering en de eer. Daarna volgt er nog een gezellig samenzijn.


Geenhoven 4 NTTB kampioen!

Ons 4e team is kampioen geworden in de NTTB-competitie. Van harte gefeliciteerd met dezeuitstekende prestatie! Dit door een laatste spetterende overwinning van maar liefst 10-0 !


Ook Geenhoven 2 TLE kampioen!

Bij deze wil TTV Geenhoven graag haar 2e team in de TLE competitie feliciteren met hun overwinnen op Kinawo, de directe concurrent, met (6-4). Een erg knappe prestatie waardoor ook zij kampioen worden. Gefeliciteerd!


Geenhoven 1 TLE kampioen!

Bij deze wil TTV Geenhoven graag haar 1e team in de TLE competitie feliciteren met hun overwinning op de nr 4 (9-1) in het klassement. Wat daarmee zorgt voor het binnenhalen van het kampioenschap. Als ware kampioenen wonnen ze ook deze keer, een mooi vervolg op de overwinning van vorige week op de nr 3. Veel succes gewenst volgend jaar in de ere-klasse!


Zomercompetitie

Zoals bij de meesten bekend is gaat dit jaar de zomercompetitie van start! Een initiatief van de verenigingen Valkenswaard, Wetac, Bergeijk en Geenhoven. Het idee is dat er ook in de zomer kan worden gespeeld en dat uitwedstrijden op de fiets kunnen worden bezocht. Dit alles om het tafeltennissen een nieuwe boost te geven in de regio. Hulde voor het initiatief dus! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze vertegenwoordiger Bert Vooren.


Laddercompetitie

De laddercompetitie gaat weer een nieuw leven krijgen. Dus daagt allen uw concurrent uit, om zo de hoogste plaats te bereiken.


Algemene Ledenvergadering 13 maart

De algemene ledenvergadering van 13 maart heeft mogen rekenen op een zeer goede opkomst. Hierdoor zijn er ook vele nuttige tips en visies uitgewisseld. In het volgende schuivertje zullen de notulen worden gepubliceerd.


Rabobank fietstocht

Na het succes van vorig jaar, zal ook dit jaar weer de Rabobank Fietstocht plaatsvinden. Dit jaar op 24 juni. Uiteraard zal hierna weer een mooie feestavond zijn, waar alle leden zijn uitgenodigd. Inschrijven kan door een mail te sturen naar bertvooren@onsmail.nl.


Nieuwe Website

Design Studio Bob heeft voor TTV Geenhoven een nieuwe site gemaakt, bezoek www.designstudiobob.nl voor meer informatie.Shirtsponsors

Voor de komende 2 seizoenen zal naast Design Studio Bob en MotaStucadoor ook Piet Bosmans op de nieuwe shirts komen te staan.

Steun TTV GEENHOVEN!

Steun TTV Geenhoven

  • Piet Bosmans
  • Design Studio Bob
  • Mota Stucadoor
  • Geenhoven